Dordrecht 2 – SVN 1

De laatste match tegen Dordrecht is gewonnen, maar het kampioenschap is niet behaald.
Overall gezien heeft het 1ste team zeer goed gepresteerd, en uiteindelijk misten we gedurende het hele seizoen net dat beetje geluk.
De match tegen Sliedrecht was een overduidelijke nederlaag, en we mochten natuurlijk ook niet klagen dat HZP met 2 invallers speelde.


We speelden de laatste ronde en we wilden nog wel de druk bij Sliedrecht neerleggen, door van Dort de winnen.

We begonnen de match goed. Richard kwam in no-time in een zeer goede stelling vanuit de opening. Ook bij Leon zag het erg goed uit.
De remises van Johan, Jasper en Rob waren dan ook geen enkel probleem. Alle 3 nog redelijk vroeg op de avond, maar met uitgedund materiaal was dit verder ook prima. 1.5-1.5

Zelf speelde ik een Franse partij en kende deze keer tot diep na de opening de stelling. Het zag er ogenschijnlijk goed uit voor wit, maar dat was optisch bedrog.
In het eindspel van Paard tegen Loper kwam ik wel op voordeel, maar miste net 1 tempo voor de winst. 2-2.

De prachtige stelling van Leon kwam onderdruk te staan, en na het open breken van de Damevleugel nam Leon in een mindere stelling dankbaar de remise aan.
5 remises op rij, 2.5-2.5. De zege kwam nu wel in gevaar.

Richard liet de eerste winst partij noteren. Continu het voordeel vast gehouden na de opening, maar een echte doorbraak liet toch lang op zich wachten.
Het resultaat kwam echter geen moment in gevaar, 2.5-3.5 voor dus.

Invaller Jelle, voor de zieke Hans, speelde een goede partij en kwam in het middenspel zelfs op voordeel, door met 2 Torens de d-lijn te bezetten en binnen te dringen op de 7de rij. Er waren nog wel enige issues te beslechten en helaas kwam Jelle deze niet te boven, en moest dus uiteindelijk zijn Koning neerleggen.

Edo was samen met Jelle nog als laatste bezig. Via een mooi geplaatst offer kreeg de Koning van Edo het moeilijk. Met enig kunst en vliegwerk wist hij toch de stelling complex te houden en nadat de rookwolken waren opgedroogd kwam hij als winnaar uit de bus, waarmee de winst toch een feit werd, 3.5-4.5.

Een mooi seizoen en dan volgend jaar maar weer opnieuw proberen.

Leave a Comment