SVN 1 – Schiedam 1

Na de uitgestelde match tegen Sliedrecht 2 was het alweer enige tijd geleden dat het 1ste voor de bondscompetitie was uitgekomen. Op voorhand werd er gevreesd voor het rating kanonnen team van HZP. Het liep echter anders, HZP kwam met 2 invallers opdagen en hierdoor stegen op papier onze kansen.

 

Zo zag het er aan het begin van de avond zeker nog niet uit. Op de Topborden, Jeroen, Rob en Hans kwamen we maar moeizaam tot enig spel, en de overige borden gingen nog lang gelijk op. Jeroen kreeg tegen van Baarle geen Franse opening, waar hij nog spelend voor WSV al eens eerder een remise uit het vuur haalde. In een soort Cambrigde Springs variant ging het mis en ik spartelde nog wel wat tegen maar dat mocht niet baten. 0-1

Ook bij Richard ging het mis. In een stelling met een pion minder zou het lastig worden om er nog een remise uit te halen, maar het onverwachtse remise aanbod werd in dank aangenomen. 0.5-1.5

Edo speelde weer zijn specifieke spel, maar beide spelers gingen niet door de remise grens heen. Remise werd in eerste instantie nog afgewezen maar er zat uiteindelijk niet meer in. 1-2

Hans schrok zich een hoedje door het stukoffer al in de opening. Door tijdig het stuk terug te geven in het middenspel neutraliseerde Hans het voordeel van wit, en er werd remise overeengekomen. 1.5-2.5

Jasper offerde een pion om wat ruimte en activiteit te ontwikkelen, onder de druk ging de stelling inderdaad open en met het gas pedaal vol open werd de zwarte stelling bestookt, en de Koning gevangen genomen. 

Voor het eerst kwamen we weer gelijk te staan, 2.5-2.5. De meeste moeilijke borden waren nu voorbij en bij een aantal borden kwamen we beter c.q. gewonnen te staan, zodat een winst in de lucht hing 

Rob kreeg wel een Franse opening, maar via een minder gebruikelijke voortzetting kreeg Rob het moeilijk, maar middels een mooi geplaatst stukoffer sleepte hij er toch een remise uit. 3-3

Johan kreeg veel ruimtevoordeel maar een echte doorbraak leek eerst niet te lukken, in het eindspel kwam het wel uit uiting en was het ook meteen uit. 4-3.

Leon was als laatste nog bezig. Hij plaatste een Toren offer voor 2 lichte stukken. Langzaam maar zeker kon hij zijn stelling uitbouwen (pionnetjes verorberen) en het punt en de match naar zich toetrekken. 5-3.

Onze grootste concurrent voor de promotie Sliedrecht 2 speelde gelijk tegen SOF waardoor we nu 1 matchpunt los staan. Volgende week de kraker tegen dit team om het kampioenschap. Wie weet wat we dan nog kunnen?

Leave a Comment