Tata Steel Chess Tournament – Dag 1

A4 Brugrestaurant

Lief dagboek,
 
Dag 1 
 
Het is weer begonnen, de Tata 10-kampen.
 
Het begon met een rondreis, eerst Tjerk en Harry oppikken in Cappelle alvorens de reis naar Wijk aan Zee gemaakt kon worden. Ik was al iets verlaat door zoals te doen gebruikelijk een chaotisch ochtend ritueel, 
 
Gelukkig hadden vroeg afgesproken, zodat we toch een tussenstop konden maken bij het A4 brug restaurant. KFC was nog niet open, maar Delifrance voldeed ook.
 
Eenmaal aangekomen bij de speelzaal is het prettige Wijk aan zee gevoel meteen aanwezig, vele bekende gezichten en nadat we inschreven waren en Harry bij zijn hotel afgezet hadden kon de traditionele strandwandeling beginnen.
 
Ingedeeld in groep 4B was ik als 1ste geplaatst op rating. Dat geeft gelijk enige druk. Henk de Kleijnen is ingedeeld in mijn groep evenals Dick Bouma, waar ik tegen beide al eerder ben uitgekomen in eerdere jaren van het toernooi. 2 nederlagen waren toen mijn deel.Mooi tijd voor een revanche dus. Dinsdag tegen Dick en de laatste ronde tegen Henk.
 
Ook nog 2  jeugd spelers in mijn groep, waarvan je nooit weet of ze al sterker zijn dan hun rating doet vermoeden.
 
dan maar naar de partij;
 
Ik speelde een Engelse partij,, zoals gebruikelijk, en kwam makkelijk in mijn spel. Via een pionnen storm op de Dame vleugel creëerde ik een vrij-pion en de opmars via b4,b5,b6 en b7 kon worden begonnen en na 35 zetten was het punt binnen.
 
Willem was snel klaar, een vroege remise. Ook Harry had al verloren en ongeveer gelijktijdig met mij was Tjerk ook klaar. Een mooi Toren offer voor Loper en Paard bracht hem het punt, 
 
Een goed begin, en morgen dag 2
 
 
 

Leave a Comment