Tata Steel Chess Tournament – Dag 2

King LoekLief dagboek,
 
Dag 2

 
Onderweg naar Wijk Aan Zee gebeurde enige minuten voor ons een ongeluk op de A9. een aanrijding met 4 auto’s met blik schade, De matrix borden gingen van 70 naar 50 binnen 1 minuut en er verschenen vervolgens 2 kruizen voor de buitenste 2 rijbanen. Alleen de middelste rijbaan was nog beschikbaar. Niemand ernstig gewond, zo leek het toen we voorbij reden. Wij kwamen nog op tijd, maar spelers na ons zouden niet zo gelukkig zijn…

http://www.ongeluk.nu/dossiers/aanrijding-op-de-a9-bij-Alkmaar/17-januari-2015

#A9 van Amstelveen -> Alkmaar 5 km: Staat stil tussen Castricum en Heerhugowaard door Ongeval(len)
 
Vandaag met zwart een doorschuif variant van het Frans, na een ongebruikelijke opzet van beide spelers (Zwarte Koning op f6!?) kon ik het initiatief nemen en de opmars met h5 en g4 bood echter geen definitieve doorbraak. Helaas moest ik de C-lijn neutraliseren en na de Dubbele Toren afruil bood ik een remise aan. 25 zetjes en geen energie verspillen, een rustige dag morgen met extra energie proberen wel het volle punt te scoren.
 
Even naar de commentaar zaal gegaan en Hans Böhm verzorgde het commentaar van de partijen. Plotseling kwam  Jobava, Baadur de zaal binnen, en hij liet zijn gewonnen partij tegen de Pool Wojtaszek zien. een mooie partij, waar hij ook een staande ovatie voor kreeg.
 
Terug in de zaal bleek Harry ook remise gespeeld te hebben, willem verloor en Tjerk wist als enigste wel het volle punt te scoren. Bij de Grootmeesters was King Loek nog bezig, hij had een leuke stelling en het leek of hij zijn 1ste winst partij kon laten aanteken. Helaas greep hij behoorlijk mis in het eindspel waardoor hij zelfs nog verloor.
 
Morgen dag 3
 

Leave a Comment