Tata Steel Chess Tournament – Dag 3

Lief dagboek,
 
Dag 3
 
Vandaag met frisse moed afgereisd naar Wijk aan zee, ik ben nog niet echt getest en vandaag met wit had ik er ”zin in’.
 
Wederom een met wit een variant van de geliefde Engelse opening en deze keer kreeg ik voordeel met de half open f-lijn en druk tegen de achtergebleven d5 pion. Het leek alsof ik de stelling kon gaan breken met TxPf6, gxTf6 en Pxd5 met aanval. Het lukte echter steeds niet om dit offer toe een winnend initiatief om te zetten, zodat ik het ook uitstelde.
 
Van uitstel komt echter afstel en ik vervolgde met een tweetal zwakke zetten. Mijn stelling store ineen en kwam verloren te staan. Gelukkig had mijn tegenstander ook steeds rekening moeten houden met het kwaliteit-offer en had daar veel tijd ingestoken. Met nog 2 minuut en 31 seconden voor nog 13 zetten nam hij dan ook met enig aarzelen dan ook aan. Ontsnapt aan een nederlaag en met 2 uit 3 mag ik niet klagen.
 
Onder het genot van een biertje met de goede man de partij geanalyseerd en zodoende weinig mee gekregen van de grootmeesters en de grootmeesters in spe van Nieuwerkerk.
 
Tjerk heeft waarschijnlijk een ‘n halfje laten liggen en samen met Harry kwamen we toch slechts 3 remises. Willem kreeg het moeilijk, kwaliteitsverlies leidde tot verlies van zijn Partij.
 
Dan morgen maar opnieuw voor de winst te gaan. Met 2 uit 3 sta ik nog gedeeld 2de t/m 5de. Wel mag ik morgen aantreden tegen de koploper van dit moment en dat is een jonge speler uit Estland. 
 
Morgen dag 4

Leave a Comment