Tata Steel Chess Tournament – Dag 4

vaatwasser

Lief dagboek,
 
Dag 4
 
De grootmeesters waren vandaag vrij. De partner van King Loek en de vriendin van Giri betekend dit echter geen rust. Zij spelen mee in 1 van de amateur groepen. Ook Erwin l’Ami was aanwezig, In een geheel leeg podium zat hij alleen een schaak boek te lezen.
 
Voor ons amateurs andere koek, Op een dag als vandaag zijn er huishoudelijke taken, zoals de was op ruimen, stof zuigen, de vaatwasser opruimen, het vuil aan straat zetten etc.etc. Geen tijd voor een gedegen voorbereiding.
 
Opnieuw een ongeluk gebeurd. Wellicht als oorzaak de mist?
Deze keer op de A4 en de politie en sleepwagens waren al ter plaatste. 
Op gelopen vertraging viel nog erg mee, en we waren nog ruim op tijd.
 
Zonder voorbereiding de partij gaan spelen. Met zwart kwam ik slecht uit de opening, speelde vervolgens iets te passief en keek lang naar een ongemakkelijke stelling. Uiteindelijk kon ik loskomen en via een penning een pion voorkomen. Dit zou echter niet makkelijk tot winst leidden, maar door tijdnood maakte mijn tegenstander precies op de 40ste zet een blunder die hem direct een stuk koste, op de 44 zet gaf hij ook op.
 
Mijn jeugdige tegenstander, uit Tallin, Estland, is nu voor de 4de keer oprij deelnemer van de 10 kampen. Hij is begonnen op 12 jarige leeftijd in groep 7 en elk jaar is hij 1ste geworden in zijn groep, zonder ook maar 1 nederlaag. Nu dit jaar dus groep 4. Tegen mij zijn 1ste nederlaag.
 
Willem was al snel klaar, met een kwaliteit minder ging het erg snel. Tjerk wederom een mooie partij en met een stuk offer zorgde hij voor een doorbraak van een vrij pion, en later ook de partij. Harry kwam in het eindspel net 1 tempo te kort om een pion tegen.
 
Morgen dag 5.
 
[red] De standen worden automatisch bijgewerkt (ongeacht welke dag je kijkt), verslagen worden zsm steeds geplaatst

Leave a Comment