Tata Steel Chess Tournament – Dag 6

NieuwspoortLief dagboek,
 
Dag 6
 
Vandaag zonder enig oponthoud , zonder files, zonder ongelukken, met mooi zonnig weer aangekomen in Wijk aan Zee. De grootmeesters A speelden vandaag in Den Haag en alleen de amateurs en De Grootmeesters B speelden in Wijk aan Zee. Het was dus vrij rustig in de speelzaal.
 
Jammer dat dan juist vandaag zowel King Loek als Giri hun partijen wonnen, zodat we dit niet live konden mee maken.
 
Vandaag speelde ik te passief, en dat nu juist tegen de koploper. Een misrekening leidde tot een kansloos eindspel wat ik tegen beter weten in nog zo’n 20 zetjes ging rekken, maar het resultaat lag al vast. Met 3.5 uit 6 sta ik nog op de gedeelde 3de plaats en ben ik gelukkig niet ver afgezakt. 
 
Morgen is de rustdag voordat dan de laatste 3 ronden gespeeld gaan worden.
 
Harry was de enige die won. Tjerk en Willem remise.

Leave a Comment