Beker 2014/2015 voor Leon Willemen

De hoofdpartij van de avond was de uitgestelde bekerfinale 2014/2015. Deze wedstrijd moest overgespeeld worden omdat deze aan het eind van afgelopen seizoen in remise was geëindigd. Deze finale ging tussen kampioen Leon Willemen en Rob Hoogland. Het werd een zeer spannende partij. Rob kwam gewonnen te staan maar wat bij schaken ook meetelt is de tijd. Om zo goed te komen staan had Rob zoveel tijd geïnvesteerd dat hij het niet meer redde om het binnen de tijd af te maken en toen viel zijn vlag. Leon: Proficiat! Na het kampioenschap nu ook de beker.

 

Verder werd er nog 1 bekerwedstrijd gespeeld voor het seizoen 2015/2016 en wederom een verrassing. Harry Laan bloeit weer helemaal op. Na winst vorige week lukte het hem deze week met zwart te winnen tegen de sterke Harry Stroosma.

Op deze 2e avond stonden er een paar echte krakers op het programma in de interne competitie. Zo speelde Edo Pouwelse tegen Wim Mulder. Edo is al jaren een zogenaamde angstgegner voor Wim. Onderlinge stand ongeveer 14-2 voor Edo maar deze avond lukte het Wim weer eens om de overwinning naar zich toe te trekken. Hij speelde sterk. Had 2 maal net dat beetje geluk aan zijn kant wat je soms nodig hebt en maakte het mooi af al scheelde het op het laatst nog heel weinig of het zou weer mis gegaan zijn maar Wim deed het keurig.

De 2e zware wedstrijd was die tussen Jasper Valstar en Cees Klein. Cees altijd bereid volop de strijd aan te gaan en zo ook deze keer. Jasper was net iet slimmer kwam een loper voor tegen 2 pionnen maar speelde het netjes uit en won.

Bernard Evergroen speelde tegen de nummer 2 van vorig jaar Wilfried Graveland. Wat ik vorige week al zei kwam deze week naar voren. Bernard speelde zeer sterk. Ik zag hoe hij netjes een pion voorsprong veroverde en als een grootmeester maakte hij het heel netjes af. Ja Bernard wordt de revelatie van het seizoen!

Ons jongste lid Chris Markus kon de goede prestatie van vorige week geen gevolg geven tegen Robert Valk. Robert nog niet zo lang lid van de vereniging wordt steeds beter en gaat nog voor diverse verrassingen zorgen dit seizoen. Robert won deze partij heel netjes.

2 oude rotten in de schaaksport namen het deze avond tegen elkaar op te weten Ben Balm en Theo de Graaf (Samen ongeveer goed voor ruim 70 jaar schaakervaring). Beide zeer gehaaide spelers maar deze keer was het toch Theo de Graaf die er vandoor ging met het volle punt.

Jeroen Eijgelaar speelde tegen Han Everaars. Normaal gesproken zou ik Jeroen vooraf iets meer kans hebben toegedacht maar het pakte anders uit. Han maakte het Jeroen al heel snel lastig en Jeroen kwam er niet meer uit. Hele nette overwinning van Han.

Cees Verschoor speelde tegen Bas Koote. Een heel rustige wedstrijd waarbij eigenlijk niemand recht had om te winnen en derhalve werd het een terechte remise.

 

De laatste wedstrijd in de interne competitie ging tussen Ton van der Linden en Lambert Wildemans. Deze wedstrijd eindige eveneens in een remise. Zodoende blijft onze jeugdspeler Lambert nog steeds ongeslagen.

Leave a Comment