Afstraffing voor het 2de

De eerste wedstrijd van het 2de is een afstraffing geworden. Een 6-2 nederlaag zonder maar ook 1 partij te winnen tegen  RSR 4.

Vol goede moed – het team is aangesterkt met 3 spelers van het eerste team – wilden we de 1ste wedstrijd uiteraard winnen. Het doel is zelfs (als outsider) om voor het kampioenschap te gaan.

Deze nederlaag komt dus hard aan, en we staan weer met beide benen op de grond.We gingen wel zonder onze kopman Cees Klein van start, maar in Willem van der Wel hadden we een goede vervanger gevonden.

Jeroen (2), Willem (7) en Leen (5) begonnen met 3 remises, deze partijen waren de gehele tijd in evenwicht, en de puntendeling was de meest logische uitslag. Vooral ik zelf was niet tevreden met het slappe spel wat ik speelde.

Hierna ging het al vrij snel mis. Han (6) kwam onderdruk te staan en verloor 1 belangrijke centrum pion. Jelle (4) speelde met vuur met de lange rochade en de open c-lijn.

Het debuut van Lambert (8) verliep ook niet zoals gehoopt was. In een complexe stelling kon hij de druk niet bolwerken en moest uiteindelijk zijn koning omleggen.

Han spartelde nog lang tegen, tot in het eindspel van Paard en pion tegen Paard en 2 pionnen waren en nog lang kansen op een gelijkspel, maar de tegenstander maakte geen fouten.

Jelle had al een stuk moeten inleveren om erger te voorkomen, maar wist toch nog even een initiatief ten nemen. Na flink uitgedund materiaal kon ook hij de stelling niet meer ombuigen.

Leo (3) speelde een mooie pot. In een Engelse variant kreeg hij mooi spel en kon zijn stelling rustig uitbouwen. Hij stond ook nog eens voor in tijd. In het eindspel koos hij echter een verkeerde Paard zet, die hem meteen de partij koste.

Hans (1) speelde tegen de zeer ervaren Paul Dekker. In de opening en middenspel werd de balans niet verstoord, waarna Hans in het eindspel het voordeel pakte. Helaas kwam er een eeuwig schaak in de stelling, die Hans wel kon ontlopen, maar met een onduidelijke stelling. De match was al verloren, zodat Hans de laatste remise kon pakken.

Leave a Comment