Verrassend verlies Rob Hoogland

Op de 9e speelavond was toch wel de grootste verrassing de nederlaag van Rob Hoogland met de witte stukken tegen Jelle Versluis. Han Everaars ging eveneens met de witte stukken onderuit tegen Joost Molenaar. Leen Klein heeft inmiddels ook de smaak te pakken en won heel netjes van de altijd lastig Theo de Graaf. Jasper Valstar en Edo Pouwelse maakten er een enerverende partij van met aanvankelijk de beste kansen voor Edo maar na een kwaliteitsoffer bleek dit niet helemaal door te slaan en werd uiteindelijk tot remise besloten. Kampioen Leon Willemen lijkt niet te stuiten en een heel knappe partij van zijn kant bond hij ook Arjan Huijer aan zijn zegekar en is dit jaar toch weer de grootste kanshebber op het kampioenschap.

De partij tussen de jeugdspelers Wouter Rasenberg en Chris Markus eindigde in een overwinning voor de met wit spelende Wouter Razenberg. Jeroen Eijgelaar speelde tegen Richard Zijleman. Jeroen zit in een heel zware periode. Hij had 1 punt uit 6 partijen en ook nu redde hij het niet en won Richard op een mooie manier. Robert Valk won na een gelijkopgaande partij tegen Ton van der Linden en Harry Stroosma liet zien dat hij nog steeds een heel goede schaker is en hij won tegen de altijd taaie Wim van der Wel. De laatste partij van de avond ging tussen Carel Heine en Hans Dijkers. Een leuke pot waar Hans Dijkers uiteindelijk aan het langste eind trok.

Leave a Comment