Eindelijk slaat Jeroen Eijgelaar weer een keer toe.

De 10 speelavond van de schaakvereniging Nieuwerkerk a/d IJssel bracht wederom een paar zeer interessante partijen. Theo de Graaf en Han Everaars maakten er een heel leuke pot van waarbij Han heel netjes won met de zwarte stukken. Richard Zijleman had al heel snel Wim Mulder in de tang en na een paar goede combinaties moest Wim opgeven. Harry Stroosma deed het eveneens zeer goed tegen Joost Molenaar, kwam beter te staan en uiteindelijk pakte Harry de volle winst.

 

Kampioen Leon Willemen en de altijd verrassend spelende en zeker nooit zaai spelende Cees Klein maakten er weer een leuk potje van. Cees deed het heel netjes en hield uiteindelijk Leon op remise. Even spectaculair was zeker de partij tussen Edo Pouwelse en Rob Hoogland. Zij waren het laatste klaar en in zware tijdnood wist Rob Hoogland de partij die regelmatig zowel de ene als de andere kant dreigde uit te gaan naar zich toe te trekken. Knappe overwinning Rob. Ton van der Linden speelde tegen de deze competitie zeer sterk gestarte Harry Laan en Ton won uiteindelijk heel netjes zijn partij. Hans Dijkers speelde tegen Bas Koote. Bas deed het hier het beste en met de zwarte stukken won hij van Hans. De laatste competitie partij van de avond ging tussen Leen Klein en Jeroen Eijgelaar. Bij Jeroen was het de laatste weken steeds weer mis ging. Hij  Krabbelde in deze partij uit het dal en versloeg  Leen Klein.

Naast de reguliere competitie zijn er ook twee partijen voor de beker gespeeld. Leo van der Haven won hierbij vrij soepel van Chris Markus. De andere partij tussen Jelle Versluis en Lambert Wildemans bleek echter een stuk spectaculairder te zijn. Jelle kwam uitstekend uit de opening en leek eenvoudig op de winst af te koersen. Hij gaf echter een stuk weg waardoor Lambert terug kon komen in de partij en met zijn extra pionnen naar voren kon stormen. Deze bleken uiteindelijk teveel voor Jelle te worden, Lambert dus een ronde verder.

Leave a Comment