Uitslagen schaakvereniging Nieuwerkerk a/d IJssel 11e ronde

Op de 11e speelavond van de schaakvereniging Nieuwerkerk a/d IJsselĀ  stonden er op dinsdag 24 november 2015 weer 10 wedstrijden op het programma met een paar zeer interessante partijen.

Allereerst was er de partij tussen kampioen Leon Willemen en de dit jaar weer goed spelende Hans Ranft. Hans leek lange tijd uitzicht te hebben op remise, maar Leon voerde de druk op zette Hans een beetje vast en won uiteindelijk deze partij. Edo Pouwelse speelde tegen Han Everaars en Han offerde een stuk voor later 2 pionnen wat niet het gewenste resultaat had. Edo bleef secuur spelen en maakte het mooi af.

Willen van der Wel en Theo de Graaf deden het uiterst voorzichtig en berustten in remise. Arjan Huijzer speelde tegen Jasper Valstar. Arjan dit jaar heel taai verloor deze spannende strijd tegen Jasper. Eveneens een kraker was de partij tusen Rob Hoogland en Richard Zijleman. Ook hier leek het er lange tijd naar uit te zien dat Richard ondanks een pion achter het op remise kon houden maar net als vorige week besliste Rob het ook deze keer in het eindspel en won wederom heel netjes.

Harry Stroosma speelde tegen Jeroen Eijgelaar. Jeroen had vorige week eindelijk weer eens gewonnen en heeft de goede weg ingeslagen want ook deze partij tegen Harry wist hij in winst om te zetten. Ja Harry soms valt een partij de goede kant op en soms de verkeerde. Johan de Koning en Cees Klein waren als eerste klaar en daar werd al heel snel remise overeengekomen. Robert Valk speelde een degelijke partij tegen Bas Koote en won deze strijd netjes. Ton van der Linden en Jurian Wildemans hielden elkaar in evenwicht met een remise als gevolg. De laatste partij van de avond ging tussen Leen Klein en Lambert Wildemans. Lambert speelde sterk en ik dacht dat hij een stuk kon winnen. Ik heb het einde niet gezien maar Leen Klein bleek toch uiteindelijk deze partij naar zich toe had getrokken.