Koploper Hans Ranft ten onder in spectaculaire pot.

Na 2 weken zonder schaak was het op dinsdag 5 januari weer volle bak voor heel wat spelers.

In de interne competitie speelden Cees Klein en Hans Ranft een spectaculaire partij tegen elkaar. Cees die na een heel slechte seizoensstart er steeds beter in komt nam al vrij snel het initiatief, speelde heel rustig, bouwde het goed op. Hans deed van alles hield heel lang stand maar moest uiteindelijk toch de winst aan Cees laten. Broer Leen Klein speelde tegen Wim Mulder. Wim speelt heel erg wisselvallig dit jaar. Hij kan van iedereen winnen maar ook verliezen. Zo nu tegen Leen Klein die zijn partij netjes opbouwde, een pion voor kwam te staan en uiteindelijk dik verdiend de zege binnenhaalde.

De partij tussen Jeroen Eijgelaar en Johan de Koning eindigde in remise ook al deden ze beide er van alles aan. Wouter Razenberg speelde tegen Robert Valk. Wouter deed het heel netjes met de witte stukken en won. Joost Molenaar en Wim van der Wel speelden een rustige partij. Beide speelden zeer behoedzaam en uiteindelijk werd hier tot remise besloten. Han Everaars had het heel erg lastig tegen Ben Balm. Han Kwam een kwaliteit achter maar in het eindspel gaf Ben een vol stuk weg en gaf Han gelijk de hand en feliciteerde hem met de overwinning. Wilfried Graveland speelde tegen de altijd verrassend spelende Jelle Versluis. Wilfried bouwde het rustig op zette Jelle onder druk en won verdiend. Henk Nentjes en Theo de Graaf maakten er remise van ook al stond Henk 1 pion voor maar gezien de korte tijd die beide spelers nog hadden werd tot remise besloten. Remise werd het ook tussen Harry Laan en Bas Koote. In de eindstelling had Harry nog 2 paarden tegen een toren van Bas. Ook hier was er nog maar weinig speeltijd  dus remise was een logische uitslag.

Voor de kwartfinale in de beker speelde Edo Pouwelse tegen Leo van der Haven. Edo zette druk op de stelling van Leo. Leo overzag een aanval niet helemaal goed kwam een pion achter en liep hierna alleen achter de feiten aan. Uiteindelijk moest Leo opgeven. Rob Hoogland speelde tegen Lambert Wildemans. Lambert hield lang stand maar uiteindelijk gaf het klassenverschil tussen beide spelers de doorslag. Rob won. De derde bekerstrijd ging tussen Richard Zijleman en Hans Dijkers. In een gelijkopgaande partij kwam Richard toch langzaam beter te staan en speelde het goed uit. Edo, Rob en Richard zijn de 1e 3 halve finalisten. De laatste halve finalist moet nog komen in de partij tussen Leon Willemen en Arjan Huijzer die later gespeeld wordt.

Leave a Comment