Leon Willemen lijkt wederom op weg naar titel prolongatie.

Op dinsdag 12 januari 2016 werd de 15e ronde gespeeld in de interne schaakcompetitie van de schaakvereniging Nieuwerkerk a/d IJssel.

Deze dinsdag stonden er weer een paar zeer interessante partijen gepland. Kampioen Leon Willemen Speelde tegen Jeroen Eijgelaar. Jeroen draait nog niet best dit seizoen en ook nu weer ging het niet goed. Leon won op vrij eenvoudige wijze. Edo Pouwelse en Cees Klein maakten er een heel spannende partij van. Cees won eerst een pion die Edo vrij snel terug kon winnen. Edo sloeg eerst een remisevoorstel van Cees af maar uiteindelijk werd het toch remise hoewel achteraf Edo nog de beste kansen had.

 

Richard Zijleman en Jasper Valstar speelden een heel spectaculaire partij die uiteindelijk in remise eindigde Han Everaars en Harry Stroosma kwamen eveneens in remise uit. Veel meer zat er niet in voor geen van beide. Leen Klein speelde tegen Henk Nentjes. In een gelijkopgaande partij wist Leen toch op een heel mooie manier de partij naar zich toe te trekken. Leen raakt steeds beter in vorm. Theo de Graaf speelde tegen Joost Molenaar. Theo had weer eens een ouderwetse dag. Op nette wijze trok hij deze partij naar zich toe.

Jurian Wildemans speelde tegen de ervaren Wim van der Wel. Jurian probeerde het wel maar de taaie Wim bleek toch een maatje te groot en Wim netjes. 2 Oude rotten stonden tegenover elkaar. Carel Heine speelde tegen Bas Koote. Zij hebben al heel veel keer tegen elkaar gespeeld en deze keer was het Bas die aan het langste eind trok en de partij naar zich toe trok. Johan de Koning speelde tegen Jelle Versluis. Beide spelers bezitten dezelfde rating en het beloofde dus een spannende partij te worden. Dit werd het uiteindelijk niet omdat Jelle zijn dag niet had, een paar foutjes maakte die onmiddellijk door Johan werden afgestraft en al snel stond Jelle met lege handen. Johan had weer een punt op zijn conto bijgeschreven. Ons met alle respect oudste lid Harry Laan speelde tegen een van de jongste leden Chris Markus. Oud en jong hielden elkaar en evenwicht en zo werd het remise.

Leave a Comment