Bekerteam door naar kwartfinale

Nadat in de eerste ronde Overschie met 1-3 werd verslagen, heeft het bekerteam ook in de tweede ronde succes behaald. In Nieuwerkerk werd WSV uit Waddinxveen met 3.5-0,5 verslagen.

WSV trad aan met een verzwakt team. Naast het ontbreken van kopman Willem Mulder, waren ook enkele andere Waddinxveense toppers afwezig. Op voorhand was Nieuwerkerk favoriet – maar in een bekertoernooi weet je het tenslotte maar nooit.

Richard speelde op bord 4 een weinig spectaculaire maar foutloze partij tegen Luit Bloem. Pionwinst was genoeg om het eindspel  naar een overwinning te voeren en zodoende het verschil van ruim 300 ratingpunten waar te maken.

Op bord 3 was het ratingverschil nagenoeg hetzelfde. Edo won tegen Albert Prins snel een pion, toen nog eentje, en tenslotte nog een kwal waarna de vlag gestreken werd en we dus al snel op een verdiende 2-0 voorsprong stonden.

Leon kwam op bord 1 moeizaam uit de opening. Ronald Dannis leek zelfs een knopje voor te komen maar vergaloppeerde zich toen hij de druk verder op wilde voeren. Dat kostte hem een stuk voor twee pionnen – en niet veel later de partij.

Met een 3-0 voorsprong was de uitslag van de partij tussen Rob en Hans van Woudenberg niet meer van belang. Hans hield zich knap staande tegen Rob in een partij waar het evenwicht nooit werd verstoord; remise was de logische uitslag.

Derhalve een verdiende 3,5-0,5 overwinning waarmee we een ronde verder bekeren. In de kwartfinale wacht CSV op ons. Dit zou weleens een mooi jaar kunnen worden.

Waar het eerste gedeelte het verslag is van de team captain Leon Willemen, verzorgt Edo Pouwelse elke week ook een verslag naar de lokale dagbladen en voor op de site. Natuurlijk ontbreekt daarbij ook niet een verslag van het bekerteam:

Op dinsdag 19 januari 2016 werd door het Nieuwerkerkse schaak bekerviertal gespeeld tegen eveneens een team uit de Zuidplas het bekerviertal van Waddinxveen. Het team uit Waddinxveen kwam ietwat verzwakt naar Nieuwerkerk. 2 Spelers moesten afzeggen voor deze partij( 2 invallers)  waardoor Nieuwerkerk toch wel favoriet was in deze Zuidplas ontmoeting. Dit bleek al snel zo te zijn. Edo Pouwelse aan bord 3 en Richard Zijleman aan bord 4 kwamen beide snel een pion voor te staan en zowel Edo als Richard bouwden de druk verder op en dat leidde al snel tot 2 overwinningen en was er een 2-0 voorsprong opgebouwd waardoor Leon Willemen aan bord 1 en Rob Hoogland aan bord 2 voor het nog benodigde halve punt moesten zorgen.

Leon begon slordig aan zijn partij en kwam zelfs iets slechter te staan maar toen ging Leon er eens goed voor zitten en kwam zijn klasse weer naar boven. Langzaam kwam hij beter te staan in de stelling en door een paar mooie combinaties haalde hij de winst en tevens de winst voor het bekerteam binnen. Rob speelde nog aan bord 2. Het was een heel leuke pot tegen een goede tegenstander. Rob deed zijn uiterste best maar hij kwam niet verder dan een remise zodat de uiteindelijke eindstand 3.5-0.5 werd in het voordeel van Nieuwerkerk dat zo de kwartfinale haalde waarin het sterke Capelle de tegenstander gaat worden.