Barendrecht/IJsselmonde 4- Nieuwerkerk 3

Na afmeldingen door ziekten en schoolwerk vertrokken we met zeven man(en dus al een 1-0 achterstand) richting Barendrecht. Na een open brug en wat vertraging arriveerden we toch vol goede moed op plaats van bestemming. We stonden tweede in de vierde klasse en Barendrecht laatste met nog nul matchpunten er zouden hier dus mogelijkheden liggen.


Doordat ik zelf lastig maar hoopvol openging had heb ik weinig tijd gehad om bij de andere borden te kijken. Echter na vijf kwartier spelen zag ik een mat over het hoofd en kon ik kan vroeg opgeven 2-0 achter dus. Zodra ik opstond om rond te kijken verloor ook Theo zijn partij. 3-0 achter. Dit beloofde niet veel goeds. Joost speelde op bord twee een zeer goede partij en kon in een gelijke stand met ieder twee paarden een toren en pionnen de partij knap naar zijn hand zetten en won 3-1.


Cees speelde een echte remise partij. Zowel Cees als zijn tegenstander schoven de partij dicht en besloten tot een remise 3,5-1,5. Spannend want de overige borden stonden gewonnen of remise. Ben speelde op bord drie een lange partij(vooral zijn tegenstander gebruikte veel tijd). Nadat de tegenstander steeds meer achter kwam en op een minuut na al zijn tijd had verbruikt gaf hij op 3,5-2,5. Willem op bord één leek lang op remise uit te komen maar door een bijzonder fraaie combinatie kwam Willem een loper voor en kon zijn partij winnend afsluiten 3,5-3,5. Na genoeg op het zelfde moment zag Bas zijn partij door de vingers glippen zijn tegenstander bleef Bas onder druk zetten. Nadat Bas eerder heel fraai onder mat achter de paaltjes uit kwam, zag Bas het niet meer en gaf op. Helaas verloren we de wedstrijd met 4,5-3,5. Hierdoor zakten we van de tweede naar de derde plaats en zullen we in de overige twee wedstrijden flink aan de bak moeten om te promoveren naar de derde klasse.

Leave a Comment