Het dagboek van een schaker [2]

Lief dagboek,

Dag 2,
 
Opnieuw problemen bij de afslag naar Wijk aan Zee na de Velsen-noord tunnel. We kwamen in de file en omdat dit niet opschoot besloten we door te rijden naar de eerst volgende afslag. Uiteindelijk kwamen we nu ruim 1 kwartier te laat in de speelzaal aan.
 
Het was ook de dag van King Loek tegen Giri dus het kon een mooie dag worden.
Zelf kwam ik snel op voordeel uit de opening en zag zelfs kan om een Koningsaanval in zetten,
Na verschillende winst varianten, die ik zelfs om zeep hielp kon ik nog gelijkwaardig uit de strijd komen, maar ook dat verprutste ik. De partij zal ik toevoegen.
Leen en Tjerk waren nog bezig, Leen kwam zelfs in tijdnood en ik besloot zijn partij te volgen. Leen haalde de tijdnood, zodat ik nog even kon gaan shoppen bij een schaakhandel. Een mooi aanbieding gekocht. Een reisschaakbord met gouden en zilveren stukken. Uiteraard nog 2 losse Paarden er aan toegevoegd, voor mijn verzameling. 
 
Bij terugkomst in de speelzaal waren ze beide nog bezig. Nadat ook Tjerk (verlies) en Leen (winst) uiteindelijk klaar waren, (ze waren beide tot het laatst nog bezig), kon de terug reis beginnen, 
 
En U raad het wellicht al: Problemen met de Velsen-noord tunnel. De afslag was deze keer dicht. Dus net als gisteren Kriskras via-via de Wijkertunnel bereikt en kon de terug reis pas echt beginnen. Bij de KFC was het zoals gebruikelijk druk op de zaterdagavond. 
 
De analyse van Leen’s partij was leuk om te zien, een mooie overwinning, die bijna door de tijdnood nog verzandde in remise,
 
 
Morgen drastische maatregelen: Niet alleen de partij winnen, maar vooral niet meer via de Velsen-noord tunnel rijden, maar gelijk de wijkertunnel kiezen.
 


Leave a Comment