Het dagboek van een schaker [3]

Lief dagboek,

 
Dag 3
 
Vandaag eindelijk zonder verdere vertraging de spel zaal bereikt.
We was het vandaag voor de 5de keer dat we in 3 dagen de hulpdiensten met loeiende sirenes voorbij hebben zien komen. Ambulances, Brandweer en politie, inclusief 1 aanrijding op de terug weg.
 
King Loek speelde een mooie partij, en liet eindelijk weer eens een winst noteren. Dat was een stuk beter dan mijn partij. Zwakjes opgezette partij en langzaam begon mijn stelling te kraken. De winnende zet stelde mijn tegenstander steeds uit, en kwam in hoge tijdnood. Met nog 6 minuten voor 13 zetten en later minder dan 1 minuut voor de resterende 5 zetten. Op de 37e zet maakte hij een fout, maar ik profiteerde hier niet van. Zelf had ik inmiddels ook nog maar een paar minuten op de klok, waarna ik een stuk achter kwam. de tijdnood werd gehaald, maar ik gaf op de 41ste zet toch maar op.
 
Tijdens de partij nog wel koffie over het bord geknoeid, maar daardoor raakte mijn tegenstander niet van de wijs.
 
Nul-3, oeps… Nu moet het morgen echt gaan gebeuren
 
Mijn tegenstander uit de 1e ronde heeft zich voor de rest van het toernooi ziek gemeld, dat is toch wel jammer voor de voortgang in de groep.
 
Leen en Tjerk deelden in de malaise door ook te verliezen.
 

Leave a Comment