Het dagboek van een schaker [5]

Lief dagboek,

 
Dag 5
 
De afgelopen 5 jaar hebben allemaal in het teken gestaan van deze dag.
De wedstrijd tegen Lex Karstens. het begon dus 5 jaar geleden, toen Lex in de aansluitende groep naast mij speelde en bij mij zag hoe ik een opgelegde winst verprutste.
 
Deze miniatuur heb ik toen zelfs nog op de site laten plaatsten. Sindsdien kom ik hem steeds tegen op Tata, maar speelt dus nooit in mijn  groep. 2 jaar geleden was er de eerste mogelijkheid, maar in de 16 kamp, die we toen speelden kwam het er toen ook niet van.
 
Tijdens de auto rit pas besloten dat ik geen c4 zou openen, maar d4. Lex wist dat ik Engels speelt. Komt er nu uitgerekend een Boedapester op het bord, had ik toch beter Engels kunnen kiezen. Ik ga de bekende paden bewust uit de weg, en speel d5. Zwart komt verder niet meer in de problemen en ik bereik dus niets. 
 
Na 18 zetten krijg ik een remise aanbod, wat ik eigenlijk gezien de stelling niet kan weigeren. 1 uit 5, zo’n slechte start heb ik nog nooit gehad, Toch blijf ik ik nog in mijn kansen geloven, het moet toch gaan lukken. Er zijn tenslotte nog 4 kansen.
 
Na de partij nog wat tips ontvangen om voor de toekomst wat andere varianten uit te proberen.
 
Tjerk haalde een makkelijke remise en Leen won weer. Al met al een goede dag.
 
Vandaag konden we weer via de Velsen-noord tunnel rijden. de wegwerkzaamheden zijn echter nog niet geheel klaar.
 

Leave a Comment