Het dagboek van een schaker [7]

Lief Dagboek,

Dag 7
 
Na de rust dag van gisteren goed uitgerust en weer met frisse moed op weg naar Wijk aan Zee.
 
Vandaag kwam Peng foto’s nemen van mijn groep. Zo bijzonder was mijn partij echter nu ook weer niet. Een Franse doorschuifvariant, waar ik met h5, g5 en g4 maar eens op avontuur ging. Mijn tegenstander behandelde het als een storm in een glas water, waarna ik er nog een stuk tegen aangooide. Het mocht niet baten en na 29 zetjes werd ik getrakteerd op al weer een nederlaag.Dit jaar gaat het ‘m niet meer worden.
 
Peng’s interesse was dus onterecht. De partij van King Loek was weer een leuk gevecht. Opnieuw een Dame-offer voor een paar lichte stukken. Helaas bleek het ook nu niet genoeg te zijn voor de winst.
 
Tjerk (verlies) Harry (remise) Leen/Willem (winst) waren ook snel klaar, zodat we al vrij snel gezamenlijk bij de Italiaan uit eten konden met de gehele groep.Later schoven ook Peng en King Loek aan. (alleen niet aan onze tafel) Eerder dit toernooi waren we ook Giri al bij het avond eten tegen gekomen.
Op de terugweg 3x Politie – met sirenes-  voorbij zien gaan, wat het aantal weer op 1 per dag terug brengt. Vandaag was het inclusief 1 ongeval, waardoor er slechts 1 rijbaan beschikbaar was op de A9.
 
Morgen en Zondag zijn nu nog de laatste 2 kansen op minimaal 1 overwinning. 

Leave a Comment