Leon Willemen maakt 4-tal halve finalisten bekercompetitie compleet.

Op dinsdag 26 januari 2016 werd de laatste kwartfinale van de interne beker van de schaakvereniging Nieuwerkerk a/d IJssel gespeeld. Leon Willemen speelde daarin tegen de altijd lastige maar af en toe wisselvallige Arjan Huijzer. In een gelijkopgaande partij leek het erop dat Leon ietsje beter kwam te staan en dat bleek ook wel. Hij maakte het in het eindspel mooi af. De vier halve finalisten zijn nu buiten Leon Willeman, Richard Zijleman, Rob Hoogland en Edo Pouwelse. In de halve finales speelt Leon tegen Richard en Rob tegen Edo. Op papier heel mooie partijen.

 

In de interne competitie werden nog 8 partijen gespeeld . Er stonden een paar heel mooie partijen vastgesteld. Jasper Valstar speelde tegen Rob Hoogland. 2 spelers uit het 1e team tegen elkaar. Na een gelijkopgaande partij toonde Rob aan toch wel bij de beste te horen deze competitie. Hij won netjes. Hans Ranft speelde tegen Wilfried Graveland. Ook een kraker op papier. Hans was dit seizoen sterk begonnen en leek echt goed mee te gaan draaien. Hans stond zelfs een tijdje op de 1e plaats, maar de onderlinge verschillen zijn in de top 10 a 12 heel erg klein dus na 2 nederlagen zak je zo weer 5 a 6 plaatsen. Dit is precies wat er met Hans gebeurde. Hij verloor van Wilfried en moet oppassen de aansluiting niet te verliezen.

 

Wouter Razenberg speelde tegen Edo Pouwelse. In de competitie wordt er ingedeeld naar rating(je speelsterkte). Hoe beter je prestaties zijn hoe sterker je tegenstanders. Wouter had pas 4 wedstrijden gespeeld en alle 4 gewonnen en was dus behoorlijk geklommen. Edo daarentegen, normaal een speler uit de top 4 sinds vele jaren speelt zwak dit seizoen en was juist gezakt. Het werd een leuke partij. Wouter speelde gedurfd. Edo kon een pion voorkomen en later nog een 2e. Edo speelde het slordig en dacht het snel uit te maken maar Wouter kreeg nog een kans die hij niet zag en zo won Edo toch deze partij. Joost Molenaar speelde tegen Johan de Koning. Normaal is Johan wel een maatje te groot voor Joost maar je moet het altijd wel even doen en dat deed Johan, hij won. Harry Laan speelde met wit tegen Hans Dijkers. Ik heb de partij een beetje gevolgd en Hans deed het erg goed en maakte het echt mooi uit. Keurige overwinning voor Hans. Jeugdlid Jurian Wildemans deed het erg netjes tegen de geslepen Theo de Graaf en maakte er een mooie remise van. De laatste partij van de avond ging tussen 2 aanstormde jeugdspelers Chris Markus en Lambert Wildemans. Hier bleek dat Lambert een stukje verder als is dan Chris. Lambert won uiteindelijk deze partij maar Chris gaat zeker nog punten pakken.

Leave a Comment