Het dagboek van een schaker [9]

Lief dagboek,

 
Dag 9
 
De laatste dag alweer, Vandaag begint de ronde al om 12.00 uur, dus een stuk vroeger dan de overige ronden.
 
Carlsen tegen Ding en Adams tegen So speelden 20 zetten de zelfde variant. Tegenwoordig is de voorbereiding heel belangrijk. Beide partijen eindigden in remise.
 
Laatste partij lukte het ook niet meer, geheel in overeenstemming met de rest van het toernooi. Een openingsfout kon ik nog herstellen, maar het vervolg ging weer de mist in. 1,5 uit 9 en geen enkele winst partij, stof tot nadenken. 
 
De partij was snel klaar, zodat ik nog naar de analyse zaal de partijen van de grootmeesters kon gaan volgen. Wesley So ging net de zaal uit en Hans Bohm ging verder met de partijen van Giri en King Loek. Leuk gedurft spel van King Loek en apart opgezet de partij. De openings- keuze van Giri was Bohm niet over te spreken. Later kwaqm Jordan van Foreest ook nog de zaal in, Wie vragen aan Jordan had, kreeg van Bohm gelijk een prijsje, in de vorm van boeken.
Leen en Willem zijn beide gedeeld 2de geworden en konden dus prijsjes uit kiezen, in de vorm van boeken.
Vandaag zowel op de heen als terugreis – U raad het al – weer auto’s met pech langs de weg gezien.
 
Totaal 2040 Km gereden, 27 uur in de auto gezeten. Gemiddelde snelheid 75 Km/uur. 26 blikjes Power drink en liters cola gedronken en 10 bezoekjes aan de KFC.
 
Volgend jaar dan maar weer opnieuw proberen en dan een beter resultaat neer zetten.

Leave a Comment