Theo de Graaf laat zien dat hij het nog kan!

Op dinsdag 22 maart 2016 werd al weer de 23e ronde gespeeld van de interne schaakcompetitie van de schaakvereniging Nieuwerkerk a/d IJssel. Deze avond stonden er maar 8 partijen op het programma. Dit ook omdat diverse 1e team spelers afwezig waren doordat zij op woensdag 23 maart de gezamelijk finaleronde in de promotieklasse moesten spelen, waarover in later nog uitgebreid op terugkom in een apart verslag.

Van de 1e teamspelers waren wel aanwezig Edo Pouwelse en Cees Klein. Beide spelers hadden geen goede avond. Edo Pouwelse speelde tegen Jeroen Eijgelaar en dit werd een heel spannende partij.  Jeroen nam het heft in handen, maar nadat Edo een voor Jeroen zijn stelling belangrijke loper kon ruilen en daarbij een pion voor kwam te staan, dacht hij het snel uit te kunnen maken. Hij werd wat gehaast en Jeroen had de stelling beter beoordeeld en maakte het heel knap af. Cees Klein speelde tegen Wim Mulder. Cees speelde de hele partij zeer sterk. Hij kwam een kwaliteit (toren tegen loper) voor te staan en 3 pionnen van cees dreigden te promoveren. Iedereen die het zag dacht al dat het snel uit zou zijn. Dat was het uiteindelijk ook maar met een zeer verrassende wending. Cees liet zijn toren instaan en hierna stond hij nog erg goed. Maar als het eenmaal fout gaat, gaat ook alles mis. Cees verloor en wat hij later zei had nog bijna de hele nacht wakker gelegen. Ja Cees dit gebeurd.

Robert Valk en Han Everaars speelden een leuke pot. Geen van beide spelers kon de partij naar zijn hand zetten en hier wer uiteindelijk tot remise besloten. Joost Molenaar speelde tegen de steeds moeilijker te verslaan jeugdspeler Jurian Wildemans. Het Lukte de slimme Joost wel en hij won verdiend deze partij.

Een andere jeugdspeler Chris Markus overkwam hetzelfde lot tegen Willem van der Wel. Willem een echt taai speler spaarde Chris niet en won netjes zijn partij. De jeugd heeft nog tijd nodig. Leen Klein en Hans Dijkers maakten er een leuke pot van. Deze partij kon eveneens beide kanten op. Leen was in de pot net ietsje gehaaider en won.

Harry Stroosma speelde tegen Bas Koote. Beide spelers zijn buiten Nieuwerkerk a/d IJssel ook lid van de schaakvereniging Capelle. Zij kenden elkaar dus heel goed. Harry was in deze clash de beste en won.

De laatste partij van de avond ging tussen Jelle Versluis en good old Theo de Graaff. Theo niet erg in vorm dit jaar liet het deze keer weer eens zien tegen Jelle Versluis. Jelle een speler die tegen het 1e team aan zit moest capituleren en Theo kon de volle winst binnenhalen.