Harry Stroosma maakt de strijd om plaats 2 weer superspannend.

Iedereen moet 13 partijen gespeeld hebben om in aanmerking te komen om mee te doen aan de finale-eindstrijd tussen de nummers 1 en 2. Leon Willemen staat hierbij al vast en eigenlijk stond ook Rob Hoogland zo goed als zeker vast op de 2e plaats. Maar dan werd er niet met Harry Stroosma rekening gehouden. Hij speelde een superknappe partij tegen Rob Hoogland. Stond de gehele partij beter en won. Dit kostte Rob Hoogland zoveel punten dat hij nu na 12 speelronden en nog 1 te gaan de laatste ronde moet winnen en zelfs dan is hij nog niet zeker om de 2e plaatse veilig te stellen. Rob heeft nog een minimale voorsprong op Johan de Koning die zelf met zwart heel netjes won van Wim mulder. Ook de niet aanwezige Wilfried Graveland heeft nog volop kans. Ook hij staat nu op een minimale achterstand op Rob. Verder speelde Cees Klein en Jeroen Eijgelaar tegen elkaar. 2 spelers die altijd volle bak gaan en er altijd vol tegenaan gaan. Ook nu. Er ontstond een spannende stelling waarin Jeroen de beste was. Hij won. Eveneens toch wel verassend was de uitslag van de partij tussen Richard Zijleman en Leen Klein. Richard speelde goed en kwam 2 pionnen voor te staan. Kon het echter niet afmaken wilde forceren en gaf hierbij een loper weg. Leen sloeg deze uiteraard en won de partij. Wim van der Wel won netjes tegen Jelle Versluis. Heel knappe prestatie was  er voor jeugdspeler Jurian Wildemans. Hij won op een mooie manier van Robert Valk. Hans Dijkers versloeg Wouter Razenberg en Henk Nentjes overmeesterde Carel Heine.

Leave a Comment