Leon Willemen wint bekercompetitie

Leon Willemen speelde op dinsdag 24 mei 2016 de bekerfinale tegen Edo Pouwelse. In een gelijkopgaande partij kreeg Leon langzaam de overhand. Edo deed een paar wat mindere zetten, terwijl Leon juist het omgekeerde deed. Uiteindelijk kon Edo het tij niet meer keren en Leon won voor het 2e jaar achtereen dik verdiend de beker.

Eveneens een heel interessante partij van deze avond was die tussen Jeroen Eijgelaar en Wilfried Graveland.

Wilfried kon bij winst de 2de plaats overnemen van de afwezige Rob Hoogland, voor een plaats in de finale.

Wilfried ging maximaal voor de partij winst, en hij had bijna de gehele partij overwicht.

In de tijdnoodfase gaf hij nog bijna de partij uithanden. Na 88 zetjes waren alle stukken geruild en werd het remise.

Wilfried kan nu volgende week de laatste avond, die meetelt over wie uiteindelijk de 2e plaats gaat innemen om in een dubbel tegen leon Willemen uit te maken wie zich dit jaar kampioen van nieuwerkerk mag noemen, nog volop aan de bak om alsnog te trachten Rob Hoogland en Johan de Koning voor te blijven.

Andere partijen van deze avond waren.

Han Everaars won van Bas Koote. Han was de hele partij in het voordeel en maakte het mooi af.

Leen Klein verloor van Henk Netjes. In een remisestand ging Leen door zijn vlag. Later bleek de klok niet goed te zijn afgesteld. Leen kwam daar echter te laat achter.

Harry Stroosma en Jelle Versluis speelden een gelijkopgaande partij. Geen van beide kon de partij naar zich toe trekken en hier werd het uiteindelijk een verwachtte remise.

Joost Molenaar speelde goed tegen Robert Valk en won.

Hans Ranft speelde tegen Wim Mulder heel erg sterk. Wim had eigenlijk vanaf het beging geen schijn van kans. Hij streed tegen beter weten in nog heel lang door tegen een overmacht. Hans won keurig.

Carel Heine deed het heel netjes tegen Theo de Graaf en hier werd ook tot remise besloten.

Wouter Razenberg won verdiend tegen Jurian Wildemans en In de laatste partij van de avond won Hans Dijkers van Lambert Wildemans.

Leave a Comment