Chris Marcus verrast Jelle Versluis!

De eerste van de 2 wedstrijden werd gespeeld tussen Leon Willemen en Rob Hoogland om het kampioenschap van de reguliere competitie. De nummers 1 en 2 van de stand op 31 mei(mits door beide spelers minimaal 13 partijen zijn afgewerkt) spelen 2 wedstrijden tegen elkaar om te bepalen wie zich daadwerkelijk kampioen van het seizoen 2015/2016 mag noemen. Mocht de stand na 2 partijen gelijk zijn 1-1 dan wordt diegene die op 31 mei het hoogste stond uitgeroepen tot kampioen. (In dit geval Leon Willemen).

Nu werd de eerste partij gespeeld. Het werd een spannende pot waarbij echter geen van de twee echt voordeel kreeg en zo werd het uiteindelijk remise. Dit houdt in de Leon Willemen genoeg heeft aan een remise in de 2e partij die volgende week gespeeld gaat worden.

Verder speelde Chris Markus (ons jongste lid) heel erg sterk tegen de veel hoger ingeschatte Jelle Versluis. Markus speelde een heel volwassen en goede partij en won dik verdiend. Ik denk dat Chris volgend seizoen meerdere hoger geplaatste spelers gaat verslaan. Een compliment ook aan Tjerk Tinga die zich iedere week weer inzet om de jeugdspelers op een hoger niveau te krijgen.

Verder speelden Richard Zijleman en Edo Pouwelse een heel interessante partij. Richard had de hele partij het heft in handen. Edo verdedigde secuur en loerde op een kansje. Die kwam er echter niet en Richard had zoveel tijd gebruik dat hij door middel van herhaling van zetten remise afdwong. Er werd nog stevig gekeken naar deze partij en Richard had toch wel de beste papieren maar dit was onmogelijk om dit voor elkaar te krijgen in de 3 minuten die hij nog had. Wim Mulder speelde tegen Jeroen Eijgelaar. Jeroen leek op een gegeven moment een stuk sterker te staan maar zoals zo vaak schijn bedriegt wel vaker en Wim won deze partij. Han Everaars won netjes van Jurian Wildemans en Harry Stroosma won van Henk Nentjes Hans Ranft had het zwaar tegen Theo de Graaf maar Hans was beter in het eindspel en won netjes. De laatste partij tussen Bas Koote en Lambert Wildemans eindigde in remise.

Leave a Comment