Het dagboek van een schaker [1]

Dag 1

Het is weer begonnen, we mogen weer!
Ging met gemengde gevoelens op pad, aangezien het debacle van vorig jaar.

Lege toernooi hal

Te gehaast vertrokken en onderweg bleek dat ik mijn zonne bril vergeten was mee te nemen. Dit mocht de pret echter niet drukken. Langs Nieuwerkerk gereden om Tjerk en leen op te halen en dan op weg naar Wijk aan Zee.
Het voelde als of we vorige week nog het vorige Tata toernooi gespeeld hadden.

Ruim op tijd aangekomen voor de inschrijving kwamen we Rob nog tegen.
Tijdens de traditionele strandwandeling viel de temperatuur erg mee. Het zonnetje scheen en er was bijna geen wind.

Terug in de speelzaal ging ik naar mijn groep, waar ik ingedeeld was in 4k.
Helemaal in het uiterste hoekje van de speelzaal. Gelukkig werd ik valk voor het begin in een andere groep ingedeeld. Nu zat ik weer in het midden van de speelzaal. Uiteraard weer vele bekende gezichten en zelfs 2 spelers in mijn groep heb ik al eerder tegen gespeeld op Tata.

In een of andere Catalaanse variant had ik het best wel naar mijn zin.
De geofferde pion op c4 zag ik echter niet meer terug en zocht in plaats van het direct terug winnen van deze pion naar voordeel van de Lange diagonaal van lijn Loper op g2.

In het middenspel kwamen er 2 stuk-offers (zie partij) die ik niet helemaal kon uitrekenen, maar speelde ze op gevoel. Ze bleken toch correct te zijn en ik kon zo het 1ste punt noteren. 25 zetjes en de winst was binnen.
Met mijn tegenstander nog de partij nagekeken en uiteraard konden we beide het wel ergens beter doen, maar dat is altijd achteraf.

Redelijk vroeg klaar kon ik nog even de analyse van de grootmeester volgen. King Loek had het moeilijk, maar kon het toch knap remise houden.

Met een prettig gevoel kon ik weer aan de terug reis beginnen en morgen dag 2 ..

1 thought on “Het dagboek van een schaker [1]”

Leave a Comment