Het dagboek van een schaker [2]

Wie is de mol logoLief Dagboek,

Vandaag dag 2

Onderweg met Tjerk en Leen onze voorkeuren voor de openingen besproken.
Uiteraard blijft die van mij met zwart natuurlijk Frans, maar als alternatief speel ik ook graag Cambridge Springs, een variant van het geweigerd Dame gambiet. Laat deze variant nu net uitgerekend vandaag op het bord komen!

Ik speelde speculatief mijn h- en g-pionnen op, en nam het risico van een open Koning voor de koop toe. Dit werkte verrassend goed, en kon een pion verorberen. vervolgens toegewerkt naar een gewonnen eindspel door binnen te komen op de 2de rij met de Toren (altijd lekker) en even later kon ik het punt noteren.

45 zetjes deze keer en toch al weer na zessen pas klaar, Leen was helaas al klaar en het wachten was nu op Tjerk.

Tjerk is de MOL. Ik weet het nu zeker, In een overduidelijke remise stelling deed hij nog ca. 20 overbodige zetjes om uiteindelijk met 1 uur vertraging alsnog remise te accepteren. Net zoals Carlsen die Giri tot 123 zetjes dwong.

King Loek heeft het dit toernooi weer zwaar. ‘Loek verliest deze partij al in de opening’, aldus Hans Böhm, wist Leen mij te vertellen, hij was bij het commentaar geweest. Op de 13de zet verscheen er een Paard op e6, en ook dat hadden we besproken op de heen reis: Een Paard op de 6de of 3de rij is vernietigend…

Dit betekend dus dat ik nu ook een voorspelling moet doen voor morgen.
Dus bij deze: Ik speel zondag met wit een Konings Indiër….

Deze keer ook samen met Rob bij het A4 Brug restaurant afgesproken om even een snelle hap te nemen. De KFC is altijd op zaterdag avond stervensdruk, dus werd het de Burger King.

Geen tijd voor de analyse van onze partijen, aangezien we (Leen en ik) nog een gedeelte van Wie is de Mol wilden kijken. Voor de geïnteresseerden:
Sigrid is de MOL.

Morgen dag 3

Leave a Comment