Het dagboek van een schaker [3]

Lief Dagboek,

Bij Leen Thuis eerst aan beide heren Tjerk en Leen snel de Cambrigde Springs opening van het geweigerd Dame gambiet laten zien. dat hoort bij de elementaire kennis, althans dit is mijn mening.

Daarna op weg naar Wijk aan Zee. Leen heeft nog op een weiland langs de snelweg mensen zien schaatsten. Ja het is koud.

Tot op heden hebben we geen vertragingen ondervonden. de nieuw verbouwde Velsen noord Tunnel is nu niet meer het knelpunt. De vraag is alleen is het wegdek verlaagd of het plafond verhoogd?

Met wit kreeg ik vandaag, zoals voorspeld, Konings Indisch.
Mijn tegenstander gebruikte veel tijd en zette het vrij tam op. Het open breken van de Koningsstelling gaf hem vervolgens zoveel hoofdbrekens dat hij op de 30ste zet in een verloren stelling (Fritz beoordeeld het als +3) door zijn tijd heen ging.

Ik wist het niet zeker, hoe de spelregels precies zijn, dus haalde ik naar een paar minuten bedenktijd maar een arbiter erbij, en cliamde ik de partij. Geheel verbouwereerd (mijn tegenstander had het niet door) kreeg ik de winst toegekend. Een abrupt einde van de partij.
Met 3 uit 3 sta ik 1 punt los van de concurrentie en ben zeer in mijn nopjes.

Vervolgens wilde ik nog samen met Tjerk (die ook zijn partij had gewonnen) naar de analyse zaal gaan, om het commentaar te volgen, maar om kwart voor zes was er al niemand meer. Er waren toen nog volop partijen bezig. King Loek speelde wellicht zijn beste partij tot op heden. Kansen op winst dichtte ik hem toe. Later bleek het toch net niet gewonnen te zijn.
Dan maar teug naar de zaal waar Leen, die een moeilijk eindspel had, helaas verloor.

Dan maar de nieuwe voorspelling: Morgen met zwart wordt het Engels

Morgen dag 4

Leave a Comment