Het dagboek van een schaker [5]

MistLief Dagboek,

Vandaag dag 5

Mist, mist, en nog eens mist.
Het kwam plots opzetten vlak voor onze dagelijkse stop bij het A4 brugrestaurant. Dichte mist, het zicht was niet groot. een grauwe deken lag over de snelweg. We konden amper de vliegtuig-baan over de snelweg zien, pas toen we er vlak bij waren.

Verbazing wekkend leverde dit toch geen vertraging op, we waren ruim op tijd bij de zaal.

In een Konings-Indische partij (ik besloot pas tijdens de partij om er geen Engels van te maken) stond ik wel comfortabel. Een pion werd veroverd, maar de mist was blijkbaar in mijn hoofd gekropen en overzag een röntgen aanval op dame en Loper. Ik probeerde nog een vestiging te bouwen, maar mijn tegenstander gaf onnodig het materiaal terug. Zeer dankbaar nam ik vervolgens het remise aanbod aan.

‘Het is verder we prima zo.’ aldus het commentaar van mijn tegenstander.
‘Ook heb ik minder tijd’, voegde hij er nog aan toe,
Wellicht speelde mee dat hij tegen de koploper speelde en van te voren al blij zou zijn met remise? Ik zal het wel nooit weten.

30 zetjes en 4 uit 5 is nog steeds genoeg voor de gedeelde plaats. Wel zag ik mijn concurrent nu gelijk met mij komen.

De analyse, gegeven door Gert Ligterink was niet zo bijzonder. Wellicht boden de partij ook niet tot flitsend commentaar. King Loek was kansloos tegen Carlsen, maar dat was ook te verwachten.

Morgen dag 6

Leave a Comment