Het dagboek van een schaker [7]

Liefdagboek,

Vandaag dag 7.

Op de rustdag van gisteren nog wel even mijn auto gewassen.
de nummerplaat was niet mee leesbaar. Verder goed uitgerust.
De rustdag is ideaal tijdens het toernooi.

Anyways, vandaag dus dag 7.
Onderweg, nog voor dat ik bij Leen aankwam, zag ik een ongeluk gebeuren op een rotonde. Een klein tik-kie van achter was hier voor al genoeg.
Van aan afstand leek mij de schade aan beide auto’s wel mee te vallen.

Verder verliep de reis, inclusief het ophalen van Tjerk en Leen, geheel volgens plan.

Een Engelse Konings-Indische variant leek de partij weer snel op een remise uit te lopen, echter het was nu mijn tegenstander die zich verrekende. Dit leverde mij een vrije doorloop van de a-pion op. Deze dirigeerde ik naar a7 en een paar zetten later (41 zetten totaal) gaf mijn tegenstander op, toen er nog 2 pionnen gingen vallen.

Mijn concurrent won ook, dus blijf ik nog ‘n halfje achter op de 2de plaats.
gelukkig zijn de afgelopen 3 slechte partijen nu weer voorbij.
we zijn er echter nog niet.Promotie voor volgend jaar lonkt nu wel is nog wel ver weg.

Wederom vroeg klaar, we hadden bij redelijk snel gezet, zodat ik nog naar de analyse van de grootmeester kon gaan. Genna Sosonko was het deze keer die ons amateurs uitleg kon geven. Yi Wei speelde een mooie pot tegen Karjakin, en werd met winst beloond. ‘Zien we hier de toekomstige Wereld Kampioen?”, vroeg Genna zich af.

Na afloop weer terug naar de zaal waar inmiddels Leen ook klaar was met zijn partij. ‘Verloren’, aldus Leen:’ik werd in slaap gesust en weggedrukt.’

Deze keer weer in W’zee eten met Rob, Willem, Tjerk en Leen.
Een paar keer kregen we: ‘Helaas, we zijn vol’ te horen, maar 3x is scheepsrecht en we konden uiteindelijk bij het SteakHouse terecht.

Morgen tegen Dick Bouma, waar ik 2 jaar geleden gelijk mee eindigde op de gedeelde 2 de plaats. ook in 2009 speelden we in groep 4 ook al tegen elkaar, Beide keren was het remise. We zullen zien wat het nu gaat worden.

Leave a Comment