Het dagboek van een schaker [8]

Lief dagboek,

Vandaag dag 8,

Vandaag mijzelf voorgenomen om agressiever te spelen dan dat ik normaal gesproken speel. Tegen Dick Bouma is dat wel nodig. Een solide verdedigende speelstijl vraagt nl om een andere aanpak.

Zogezegd zo gebeurd, dus geen Engels maar een geweigerd dame gambiet gespeeld. Een inderdaad iets te voorzichtige opzet van zwart kreeg ik voordeel op de hangende achter gebleven c-pion. Vervolgens ook nog een slechte Loper tegen mijn Paard stelde al vroeg de uitslag vast.

Het werd wel een lange zit, de langste deze week van 53 zetjes,
Promotie naar groep 3 is nu al afgedwongen en morgen kan ik nog proberen of er toch noch een 1ste plaats mogelijk is, dan ben ik echter wel afhankelijk van de uitslag van de koploper. Gegarandeerd ben ik nu al 2de.

Vandaag kon ik nog net het laatste stukje van het commentaar volgen.
Wel jammer dat dit al om 17:30 uur stopt.

Helaas voor King Loek vandaag ook weer een te verwachte uitslag tegen Aronian. Wel een mooie serie slot zetten. Toch jammer om mijn idool als kop van jut te zien.

Tijdens een van mijn rook pauze’s heb ik een kort gesprek met Yasser Seirawan (ook een frequent roker) over de komst van Karpov op de laatste zondag gesproken. Yasser hoopt dat Karpov dan samen het internet commentaar samen met hem zal zoen. Dat is echter nog niet zeker.

Morgen tegen Berend van Maasen. Ook tegen hem heb ik al 2x eerder op Tata gespeeld, In 2003 een nederlaag en in 2013 een remise. Tijd om de balans in evenwicht te brengen.

Morgen de laatste dag …

Leave a Comment