Messemaker 1847 V1 –Nieuwerkerk V1

Maandagavond 13 november mocht het viertal van Nieuwerkerk aantreden voor een optrden in Gouda tegen het viertal van Messemaker. Het vertrek uit Nieuwerkerk stond gepland om 19.15uur hetgeen resulteerde in een zeer vroege aankomst in Gouda. Om half acht was het team aan de koffie in de gezellige speelruimte van Messemaker. De soepele reis was mede te danken aan de goede uitleg van Bas Koote. Voor CSV had hij hier al eens moeten spelen en dat gaf toen een lange zoektocht, zodat de ervaringen van deze gelouterde scout zeer welkom waren.

Om 8uur werd plaatsgenomen achter de borden.

Aan bord 2 Hans Dijkers. Zoals voor hem al snel geldt, kwam er een ongebruikelijke opening op het bord. De tegenstander opende met Pc3 en Pf3, waarbij je dan verwacht dat er weinig vuurwerk zal ontstaan. Het tegendeel bleek waar. Na 20 zetten keek Hans tegen een pion en kwaliteit achter….. In het eindspel kon Hans zich revancheren middels een vork waardoor de partij drastisch wijzigde. Om 10 over half elf kon hij voor Nieuwerkerk het eerste punt laten noteren.

Aan bord 4 had Bas plaats genomen. Na een uur spelen had Bas een dreigende stelling op kunnen bouwen waarbij hij kwaliteitswinst kon boeken. Helaas voor hem was de ontsnapping van de tegenstander een zelfde dreiging aan de kant van Bas. Hierdoor werd aan geen van beide zijden winst behaald, zodat na 34 zetten een remiseaanbod van Bas werd geaccepteerd.  Stand 0,5- 1,5.

Aan bord 1 onze captain Joost. Na 20 zetten is de stand nog volledig in evenwicht. En dat is de hele partij zo gebleven, zodat om vijf voor elf na 45 zetten tot een logische remise werd besloten. 1-2.

Tenslotte aan bord 3 Cees Verschoor. Hij moest het opnemen tegen de zoon van de 1e bordspeler. Beiden bleken, door navraag van Cees, hun roots te hebben in Armenië maar zijn wel beiden in Nederland geboren en opgegroeid. De naam Avedissian had Cees zo nieuwsgierig gemaakt, dat hij daar toch de achtergrond van wilde weten. Na 20 zetten stond Cees 1 pion achter en na 40 zetten waren dat 2 pionnen….Om vier minuten voor elf vond Cees het welletjes en hees de witte vlag. De eindstand deze avond 2-2.

Volgende week maandag de 20e mag het 2e achttal van Nieuwerkerk zich ook weer in Gouda melden voor de confrontatie met het 4e achttal in de 3e klasse.