Tweede verslaat CSV 4

Vrijdagavond 22 december 2017 mocht ons 2e team aantreden tegen het 4e team van Capelle aan den IJssel. De speellocatie De Vijverhof is gelegen tegen het winkelcentrum de Koperwiek, zodat het parkeren op de vrijdagavond/koopavond wel eens voor een probleem zou kunnen zorgen. Het winkelcentrum is langdurig in verbouwing en de grootste parkeerplaats is opgeheven. Met enig geluk werden er toch nog 2 parkeerplekjes gevonden.

Vanaf 1 januari 2018 wijzigt de speellocatie van De Vijverhof in De Hoeksteen, eveneens gelegen aan de Rivierweg waarmee de parkeerproblemen tot het verleden zullen behoren.

Eenmaal binnen werd het een weerzien met diverse oud(e)  Nieuwerkerkse spelers, zoals Bas Koote, Cees Groenendijk, Jasper Valstar en Harry Stroosma. Op het moment van spelen staat CSV 4 met Pascal 2 puntloos onderaan in klasse 3B, zodat  het behalen van wedstrijdpunten voor Capelle zeer wenselijk is.

Om 20.00uur is de stand nog gelijk en zijn alle opties mogelijk. De strijd begint en aan bord 8 bij Hans Dijkers (rating 1391) is het direct vuurwerk. Na 14 zetten en om ca 21.00uur vindt zijn tegenstander (rating 1451) het welletjes. Aankomend verlies van Dame en daarna direct mat zetten leken hem geen leuk vooruitzicht zodat opgave volgde. 0-1.

Het duurde nog ruim een uur voordat er weer een score viel te noteren. Ditmaal aan bord 1 bij Han Everaars (rating 1624). Han was zeer aanvallend bezig en kwam een Toren voor te staan, waarna zijn tegenstander (rating 966) de witte vlag hees. 0-2.

Aan bord 7 mocht Ben Balm (rating 1477) aantreden tegen Bas Koote (1386). Via een vorkje wist Ben kwaliteitswinst binnen te halen en kon via een veelbelovende stelling om vijf over tien een winstpunt noteren. 0-3.

Willem vd Wel (1600) speelde aan bord 3 een voor de toeschouwer gelijk opgaande strijd. Willem leek iets meer dreiging in zijn spel te hebben dan zijn tegenstander (1406). Maar na afloop van de partij gaf Willem aan dat hij met het remiseresultaat door het oog van de naald zou zijn gekropen….0,5-3,5.

Aan bord 6 treffen we Leen Klein (1699) aan. Tot half tien een gelijk opgaande partij. De tegenstander (1443) had veel verrassingen in petto maar Leen bleek toch de grootste verrassing op zak te hebben en kon om vijf voor elf een pion laten promoveren. Zover liet de tegenstander het niet komen en gaf op. De winst voor SVN2 was binnen: 0,5-4,5.

Aan bord 2 moest Lambert Wildemans (1623) het opnemen tegen de geroutineerde (oud svn-speler) Cees Groenendijk (1582). Het bleef de gehele partij een gelijk opgaande strijd, zodat het remise-resultaat geen verrassing kon zijn. 1-5.

Aan bord 4 treffen we broer Jurian Wildemans (1550) aan. Ook hier sprake van een gelijk opgaande strijd. Het remiseaanbod van de tegenstander (1497) werd geaccepteerd. Stand 1,5-5,5.

Tenslotte aan bord 5 Robert Valk (1542). Robert had gekozen om ditmaal eens niet te rokeren. Hij zette direct de aanval in met zijn pionnen. Er kwam een dreigende stelling op het bord waarbij Robert zelfs een pion voor kwam te staan. Bij de 30e zet offerde de tegenstander (1446) van Robert een Paard?? Door een foutieve afruil door Robert bleef er een gelijke stand op het bord. Een remiseaanbod van de tegenstander slaat Robert resoluut af. Zijn doelstelling “winnen” staat hoog in het vaandel zodat hij er nog eens lekker voor ging zitten! Om half twaalf, na 68 zetten staat Robert inmiddels 2 pionnen voor en weet het vervolgens netjes af te maken in het voordeel van SVN. Eindstand 1,5-6,5.

Door deze mooie overwinning staat het team nu op een mooie 3e plaats.

Leave a Comment