Het dagboek van een schaker [2]

Loek van Wely

Lief dagboek,

Vandaag dag 2.

Aangekomen bij Leen, was Cees ook aanwezig. Hij had vandaag geen geen transport, en wilde met ons mee rijden. Uiteraard was dat geen probleem.

We besloten vandaag iets later te vertrekken, wat dan ook direct resulteerde dat we een paar minuten te laat in de zaal aanwezig waren. Mijn tegenstander van vandaag een Fransman was evenwel ook te laat, zodat ik toch met tijd voordeel aan de partij begon.

Ook nu kwam ik makkelijk door de opening heen, en kreeg voordeel. 2 pion-offers van mijn tegenstander waren al geboren uit wanhoop, waarna Ome Fritz de stelling op +2 en later zelfs op +4 beoordeelde. De 41ste zet heb ik de keuze uit een aantal goede zetten, die op verschillende manieren tot winst konden leidden. Ik nam goed de tijd, maar kon niet kiezen, welke nu het beste zou zijn. Per zet liep mijn voordeel terug, waarna de remise marge op de 48ste zet definitief niet meer uit balans raakte. Ik probeerde nog wel met een plus pion de winst te zoeken, maar het mocht niet meer baten, op zet 66 werd de vrede getekend.

In de vorige ronde vertelde mijn tegenstander dat hij het eindspel van kale Koning tegen Loper en Paard na 50 zetten remise maakte. Zijn tegenstander kon het niet afmaken. dat dit in groep 3 nog niet beheerst word, verbaasde bij toch enigszins.

Met de overige ging het ook niet zo goed. Leen een foutief stuk offer op h7, Tjerk verpruste een gewonnen stelling,en verloor. Harry liet een stuk in staan, en alleen Cees won zijn partij gedecideerd.

Van de Grootmeesters heb ik niet zoveel mee gekregen, mijn aandacht ging volledig naar mijn partij, King Loek kwam vandaag even langs, toch leuk.

Jammer dat ik de partij niet kon verzilveren, maar nu heb ik reeds de score van mijn 1ste en tot vorige jaar enige optreden in groep 3 geƫvenaard. In 2000 speelde ik dus ook in groep 3 en werd met 1.5 uit 9 met beide benen terug naar de aarde gestuurd, Nu heb ik nog 7 ronden om dit te verbeteren.

Aangezien ik dus lang bezig was, konden we nu niet op de terug reis bij het brug restaurant stoppen omdat Wie-Is-de-Mol gekeken moet worden.
Na de aflevering van vandaag blijf ik bij Olcay.

Leave a Comment