Het dagboek van een schaker [3]

File bij SchipholLief dagboek,

Vandaag dag 3

We reden vandaag de file in vlak voor de afslag A5 bij Schiphol.
3 van de 5 banen werden afgesloten en Politie, brandweer, ambulance en een takelwagen ging met gezwinde spoed naar het ongeluk. Gelukkig waren we iets eerder vertrokken, en kwamen we slechts enkele minuten te laat aan in de speelzaal. We hoorden op de file berichten dat er inmiddels 20 min vertraging was ontstaan.

Voor het eerst speelde ik nu met wit.In een Engelse variant werd snel de vrede getekend, zodat ik nu voor het eerst naar de analyse van de grootmeesters kon gaan. Eerst nog even met mijn tegenstander, en met Rob, die ook kwam kijken, onze zojuist gespeelde partij analyseren. Mijn tegenstander zag in de analyse veel meer dan ik. Laten we het op een dynamisch evenwicht houden.

Nu met 2 uit 3 al de score van 2000 met ‘n halfje verbeterd, en in mijn groep worden de punten verdeeld, waarmee ik zelfs nog gedeeld 1ste sta met 4 spelers.

Helaas heeft er voor morgen 1 speler afgezegd, en moet ik een punt halen om in ieder geval 1ste te blijven staan

Giri was naar de analyse ruimte gekomen, om zijn mooie overwinning op Mamedyarov te laten zien. Samen met Böhm maakte hij er een leuke sessie van.

Cees, Leen waren ook snel klaar beide met remise. ook Harry was vroeg klaar, helaas echter met een nederlaag. Tjerk moest echter nog vol aan de bak en speelde uiteindelijk remise na meer dan 90 zetten.

Samen met de toeschouwers Richard, Rob en Arjan besloten we om het Nieuwerkerks onderonsje af te sluiten met een etentje bij de plaatselijke Italiaan. We begonnen alvast zonder Tjerk, die op dat moment nog bezig was zijn halfje veilig te stellen.

Morgen dag 4

Leave a Comment