Het dagboek van een schaker [5]

Lief dagboek,

Vandaag dag 5

Op de bucket-list van mij staat: Onder de brug rijden op het moment dat er een vliegtuig overheen rijdt (Op de snelweg A5 vlak bij Schiphol, de brug over de snelweg naar de buitenpolder baan) In de ca, 12 jaar dat de A5 er ligt, en ik 9 dagen paar jaar hier langs rij , is dit mij nog nooit gelukt. het moet natuurlijk wel spontaan gebeuren. Vandaag is het dus gelukt.

Terug naar het schaken. Gelukkig had ik weer wit. In een Slavische partij kwm ik wel onder druk te staan. Op het moment dat ik onder de druk uit kwam, en zelfs positioneel beter sta (middels een gedekte vrij-poin) besoot ik remise aan te bieden. Mijn tegenstander dacht hier ruim 25 minuten over na, maar nam dit uiteindelijk toch aan. In een normale partij had hij door gespeeld, vertelde hij me. Maar omdat ik nog 39 minuten + er zou nog 40 min tijd bijkomen en ook nog 30 sec. per zet, nam hij het toch aan.

Tijdens de analyse bleek mijn vermoeden waar te zijn, hij had veel meer begrip van de stelling dan ik, en ook al sta ik beter, ik ben zeer tevreden met de remise. Verrassend genoeg sta ik nog steeds gedeeld 2de.

Vandaag de 1ste winst partij van Harry, Leen en Tjerk verloren. Cees speelde tegen ons aller bekende Henk de Kleijnen een remise.

Van de grootmeesters vandaag weer niet veel gezien. Ik heb alle concentratie nodig voor mijn eigen partij. Giri is vandaag wel alleen aan kop gekomen na zijn overwinning op Maxim Matlakov, de enie winst partij in de A-groep.

Morgen dag 6

Leave a Comment