Het dagboek van een schaker [6]

Lief dagboek,

Vandaag dag 6

Tijdens de auto rit naar de speelzaal toe besefte ik dat vanaf nu elk half punt Elo winst oplevert, elke partij die ik speel is nl tegen 160 Elo meer…

dat het sofar so good gaat, verbaasd mij toch enigszins. Van de spelers in groep 3 had ik toch meer tegenstand verwacht.

Vandaag met zwart een geweigerd Dame gambiet, war ik met h6 en g5 wel de nodige risico’s nam. Tevens kreeg ik op de Dame vleugel een minoriteit pionnen aanval te verduren. Alle hens aan dek dus. Gelukkig kon ik alles pareren en na meerder stukken ruil was het gevaar, maar ook de muziek uit de stelling.
Na 31 zetten bood ik remise aan, wat wederom pas na langere tijd werd aangenomen. De stelling is weliswaar gelijkwaardig, maar men denkt dat tegen mij, er wellicht nog iets te halen valt?

Met 3.5 uit 6 sta ik nog steeds gedeeld 2de en er is nog steeds kans op een enorme stunt.

Morgen de rust dag, waarna nog slechts 3 ronden volgen, De mogelijkheden tot een nieuwe promotie liggen nog in eigen hand en komt steeds dichterbij.

Mooie winst partij van leen, die enkele pionnetjes snoepte en rechttoe rechtaan zijn partij won. Harry en Cees ook een remise en Tjerk verloor.

Leave a Comment