Het dagboek van een schaker [7]

Lief dagboek,

Vandaag dag 7.

Gisteren was de rustdag. De auto was nodig aan aan wasbeurt toe dus dat kwam goed uit.

Terug naar vandaag. Na 6 regenachtige dagen is het nu fantastisch weer.
In mijn groep gaat het er vandaag om spannen. 4 spelers op ‘n halfje van de koploper. En alle 5 speler niet tegen elkaar. Het is aanhaken bij de top of weg zakken in de middenmoot.

Vandaag met wit tegen de sterkste gerate speler, een rating verschil van maar liefst 247 punten. In een ‘oud’ Engelse opening krijg ik na 12 zetten theorie opnieuw voordeel. In aan lastige stelling maken we beide echter kleine foutjes, waar ik de winst mis. Om vervolgens weer nauwkeurig te spelen, waar ik mijn tegenstander nog wel aan de tand voel, maar na 59 zetten en tegen 7 uur ‘s avonds wordt de remise besloten via eeuwig schaak. De langste partij van het toernooi in tijdsduur tot dusverre.

De concurrentie winnen allemaal, waarna ik dus weg zak naar de 5de plaats. Promotie is dus nu bijna uit het zocht verdwenen.

Morgen dag 8.

Leave a Comment