Het dagboek van een schaker [8]

Lief dagboek,

Vandaag dag 8

Mijn tegenstander van vandaag heeft zich ziek gemeld voor de laatste 2 ronden.
De organisatie heeft mij gebeld, nog voor ik zou vertrekken naar W’Zee.

Nog even er aan gedacht om alsnog de trip naar Wijk aan Zee te maken, en dan de Grootmeesters nu eens helemaal te kunnen volgen.
Maar toch besloten om thuis te blijven en van de extra rustdag te genieten.

In mijn groep kom ik met dit punt nu gelijk met de koplopers, die allemaal remiseren vandaag. Met 5 uit 8 staan we nu met 5 spelers op de 1ste plaats.
Echter, ook morgen komt mijn tegenstander van vandaag niet, zodat er 1 al op 6 punten uit komt. Nog steeds heb ik dan promotie in het zicht, mits ik dan wel ze;f moet winnen.
We zullen zien.

Voor de NWKers een goede ronde, Harry remise, maar Cees, Leen en Tjerk wonnen hun partij.

Geen partij dus van mij, dus hier het fragmetn van gisteren met wit tegen Rob Bodicker, Stand na de 3ste zet van zwart. Hier mis ik de opgelegde winst met 39 g4..
Wit dreigt met Df5 de dames te ruilen, waarna de a-pion beslissend is. Zwart heeft geen 39. ..- Pf5 om dit tegen te gaan, Er volgt dan ook Df5 en zwart loopt zich mat of moet de dame weggeven. En na 39. ..- Da2 volgt 40. Le5 en daarna Df5 mat, dus het Paard gaat verloren.

Morgen alweer de laatste dag, en deze begint anderhaf uur eerder dan normaal, dus vroeger opstaan, De stunt zit er nog in!

Leave a Comment