Het dagboek van een schaker [9]

Lief dagboek,

Vandaag dag 9, de laatste dag.

De stunt is het niet geworden, vandaag verloren.

In een voor mij onbekende openings- variant van het Konings Indisch taste ik in het duister. Het was vandaag een alles of niets poging, dus offerde ik eerst 1 en later nog een 2de pion voor ontwikkelings- voordeel. Ome Fritz gaf mij wel compensatie en beoordeelde het slechts op -0,5 voor mij.

Uiteindelijk kon ik niet beslissend doordrukken en in het eindspel werd ik er afdrukt met nog steeds 2 pionnen minder. Na 52 zetjes was het toernooi voorbij.

Resultaat:

5 uit 9, TPR 2014, gedeelde 4de plaats. Bijna 200 Elo meer dan mijn rating.
Hier zal dus ongeveer wel ‘n puntje of 40 Elo bijgeschreven kunnen worden.

25 uur en 26 min in de auto gereden
1799,7 Km totaal gereden
209,73 Euro benzine getankt
en ca, 137 Euro kosten voor het eten nog ex. 23 blikjes Power drinken ca. 4 liter Cola

Volgend jaar weer groep 4

Leave a Comment