Ashtapada V1 tegen SVN V1 – 9 januari 2020

Donderdagavond 9 januari 2020 kreeg ons viertal de kans om de ongekende reeks overwinningen in deze competitie een vervolg te geven. Wij vertrokken vol goede moed richting Hoogvliet naar de Senioren Vereniging Zalmplaat in het schoolgebouw aan de Gebbeweg. Onderweg werd al druk ingezet op een overwinning van minimaal 3-1. Hoe dit anders kon uitpakken leest u hieronder:

Aan bord 1 Robert Valk (met wit)

De partij begon rustig , Pf3, g3, Lg2. Wit bouwde steeds meer dreigingen, won een pion en nog een pion en creëerde een vrijpion Het was niet meer dan een kwestie van tijd dat zwarts stelling geslecht zou worden. Maar ja op zet 32 werd zonder enige aanleiding een toren weggegeven. Wit probeerde het nog een paar zetten en daarna was het gedaan. De tegenstander werd gefeliciteerd, de wonden gelikt en wit ging een onrustige nacht tegemoet.

Aan bord 2 Hans Dijkers

De partij werd degelijk opgezet. De verhoudingen op het bord waren evenwichtig.  Halverwege de avond tekende zich voordeel af zowel in tijd als stelling. Dit leek hoopgevend, maar helaas wist de opponent van Hans het tij te keren en mocht er tenslotte voor SVN een 0 als resultaat worden genoteerd.

Aan bord 3 Cees Verschoor

Bij de 10e zet wordt Cees geconfronteerd met een vork. In plaats van een kwaliteit achter kwam Cees zelfs een volle loper achter te staan. Na een moedige strijd mocht ook hier een 0 op het wedstrijdformulier worden genoteerd voor SVN

Aan bord 4 Bas Koote (met zwart)

Om 21.05 uur liet Bas als eerste een punt voor SVN noteren.

Hieronder dan het verslagje van mijn partij tegen Ashtapada.

In een Siciliaan speelde ik met zwart tegen Chrstian Hemmes. Na enkele schermutselingen aan het begin van het middenspel, waarbij een stuk en een pion van het bord af ging, maakte Christian een cruciale fout op zet 17. Direct daarna dreigde mat in één. Om dat te voorkomen moest zijn dame tegen een paard worden geruild. Enkele zetten later ging hij mat achter de paaltjes. Van mijn kant aardig gespeeld maar ik kreeg de overwinning in de schoot geworpen.

Einduitslag: 3-1 voor Ashtapada