Bekercompetitie 2022-2023 van start

Afgelopen dinsdag is de allereerste ronde van de Bekercompetitie 2022-2023 van start gegaan. Met een traditioneel knock-out systeem staat deze competitie meestal garant voor een aantal verrassingen. Een extra element is het kortere tijdsbestek (1:20u + 15sec per zet) waardoor de partijen niet door worden gegeven voor de rating en bij gelijkspel er gesnelschaakt wordt voor de overwinning.

Op de eerste avond werden er meteen een aantal leuke partijen gespeel. Robert Valk en Willem van der Wel waren erg lang bezig om uit te vechten wie er door naar de volgende ronde mocht.

Robert met pionnen op de koningsvleugel in de aanval maar toen ik de aanval geparreerd had hield ik een betere stelling over maar die moest nog wel even gewonnen worden en dat lukte uiteindelijk en om ca. 23.30 uur konden de stukken in de doos.

Willem van der Wel

Tom Boesten en Rob Rijnbeek hadden ook geen saaie partij. Ik heb slechts een gedeelte kunnen zien maar waar Tom via e5/f5 met wit flink wat ruimte pakte op het centrum maakte Rob het meteen interessant door te counteren met h5.
Uiteindelijk heeft Tom wel aan het langste eind weten te trekken.

Johan de Koning pakte al vrij vroeg in zijn partij tegen Henk Nentjes een gratis pionnetje mee. Ook zijn stukken activeerde eenvoudiger dan die van Henk. De uiteindelijke 1-0 voor Johan was daarmee niet de grootste verrassing.

Om de uitslagen en de indelingen voor de bekercompetitie te bekijken kan je in het menu hierboven klikken op: Intern / Bekercompetitie 2022-2023 of op deze directe link

Leave a Comment