Volle bak op eerste clubavond in 2023

Op dinsdag 10 januari 2023 waren op één na alle leden aanwezig. Iets dat genoeg zegt over het enthousiasme binnen de vereniging. En nadat de gebruikelijke nieuwjaarswensen waren uitgewisseld werd er al snel verwoed  gestreden op de 64 velden van het schaakbord.

Er was deze avond dan ook maar één onbesliste partij. Willem van der Wel bood remise aan, aan Ben Balm, die dit gretig aannam. Verder overrompelde Henk Nentjes, Henk Stam in de opening maar verloor daarbij een loper en vervolgens de partij. Johan de Koning zag kans Matti Huijskens mat te zetten en Han Everaars kwam als beste uit het blunderfestival tegen Tom Boesten. Rob Rijnbeek gaf Edo Pouwelse het nakijken met gewaagd en sensationeel spel. En Hans Dijkers gaf op toen Willem Mulder, met zwart, twee pionnen op de tweede rij had staan. Nieuw lid Vaclav Eger gaf zijn visitekaartje af door van Hans Jarings te winnen. En Robert Valk legde de koning om toen Richard Zijleman twee pionnen meer had. De strijd tussen de matadoren Carel Heine en Cees Verschoor eindigde in een overwinning voor Cees. Het hoogtepunt van de avond was de partij Rob Hoogland tegen Arjan Huijzer waarbij, in een zeer complexe stand, Rob nog twee minuten denktijd had en Arjan 25. Toch wist (ijskonijn) Rob de buit nog binnen te halen in reguliere speeltijd. Een knappe prestatie.

De stand aan de kop van de interne competitie is nu 1. Richard Zijleman, 2 Rob Hoogland  en 3 Arjan Huijzer.   

Leave a Comment