Hans Dijkers in de top drie

Op 17 januari werd er weer fel gestreden met de houten poppetjes op de 64 velden. De enige remise van de avond was die tussen Ben Balm en Cees Verschoor. Na een lang en heftig gevecht kregen beiden spelers een gepromoveerde pion en was het gelijke spel een feit.

Han Everaars koos in een onorthodoxe gesloten Siciliaanse opening met wit voor de verkeerde opstelling waardoor de aanval van Hans Dijkers op de damevleugel snel doorsloeg en wit na 23 zetten de vlag kon strijken. Hiermee speelde Hans zich de top drie binnen.  

Van de andere top drie spelers wonnen Richard Zijleman door Willem Mulder mat te zetten en Rob Hoogland, na een lange gelijk opgaande strijd, van Rob Rijnbeek. Verder liet Hans Jarings de pionnen van Tom Boesten zo ver opkomen dat zijn koning werd klemgezet en hij moest opgeven. Nieuw lid Vaclav Eger had nog wat moeite met de klok waardoor Carel Heine met de overwinning op de loop ging.

Robert Valk wist knap met twee pionnen minder van Arjan Huijzer te winnen. En Johan de Koning moest opgeven tegen Henk Stam nadat de laatste een misgreep deed die erg goed uitpakte.

De nieuwe stand aan de kop van de interne competitie is nu: 1 Richard Zijleman, 2 Rob Hoogland  en 3 Hans Dijkers.  

Leave a Comment