Rustige clubavond bij SVN

Dinsdag 7 februari werd er in twee competities tegelijk gespeeld. De beker- en de huishoudelijke competitie.

Bij het bekertoernooi kreeg Richard Zijleman in de Franse verdediging tegen Willem van der Wel een verschrikkelijke aanval en trok zo de partij naar zich toe. Edo Pouwelse wist zijn torens te verdubbelen en op deze wijze van Hans Jarings te winnen en verloor Han Everaars, met zwart, tegen Rob Hoogland al snel twee pionnen daardoor de partij.

In de huishoudelijke competitie trakteerde jeugdlid Tristan Ribke veteraan Henk Stam op een matje en wist Cees Verschoor vader Bert Ribke knap mat te zetten. De strijd tussen de oudgedienden Henk Nentjes en Carel Heine is niet uit balans geweest en werd zodoende remise. Remise werd het ook tussen Wim Muder en Robert Valk. Maar hier ging wel veel strijd vooraf. Tom Boesten tegen kreeg van Rob Rijnbeek het Englund gambiet te verwerken en deed dit zo goed dat Rob de koning moest omleggen. Matti Huijskens is in vorm. Dat liet hij zien door een prachtig matnet te weven en zo te zegevieren over Vaclav Eger.

De mooiste partij van deze dinsdagavond was die tussen Johan de Koning en Ben Balm waarin Johan met een aanval op de damevleugel eerste een paard offerde en daarna een loper waardoor de aanval doorsloeg en Ben opgaf.

Leave a Comment