Veel strijd bij SVN

Dinsdag 21 februari werd er weer hard gestreden op de 64 velden. Als eerste klaar was de jeugdige Tristan Ribke. Hij snoepte in de opening materiaal af van Henk Nentjes. Als Henk dacht dat die nog een kans op tegenspel zou krijgen, dan kwam hij bedrogen uit. Soepeltjes tekende Tristan voor de winst. Vader Bert Ribke kon tegen Ben Balm helaas niet de familie eer hoog houden. Ben dwong de zwarte koning in zijn vuurlinie en zette hem mat. Willem van der Wel won ook met een sterke aanval en daardoor moest Hans Jarings opgeven. Johan de Koning was op jacht naar de koning van Willem Mulder en dwong deze tot overgave. Een mooie overwinning voor Johan. Cees Verschoor en Tom Boesten speelden uiteindelijk remise, maar beide spelers hadden de partij kunnen winnen. Tom had op het eind nog een kans op de zege, maar Cees verdedigde zich goed ondanks zijn krappe bedenktijd. Richard Zijleman had een taaie tegenstander in Han Everaars, maar uiteindelijk waren twee extra pionnen genoeg voor de winst. Om de koppositie te behouden moest Rob Hoogland winnen tegen Edo Pouwelse. Hij deed zijn plicht, bekwaam werd het materiële voordeel uitgebouwd. De spannendste partij was die tussen Robert Valk en Rob Rijnbeek. Robert sloeg een remiseaanbod van Rob af, ging zetherhaling uit de weg maar werd niet beloond voor zijn moed. Het toreneindspel werd door Rob bekwaam naar winst gevoerd. Daardoor haalde hij Robert Valk in op de ranglijst en staat hij nu op plek 3.We kunnen vanwege de krokusvakantie even een weekje bijkomen.

Leave a Comment