Toppers laten het afweten

Dinsdag 28 maart kende voor SVN twee opvallende uitslagen maar daarover later. Er was een bekerpartij tussen Arjan Huijzer en Henk Stam die gedecideerd gewonnen werd door Arjan die en passant nog even liet zien hoe Henk in de opening een stuk had kunnen winnen.

In de huishoudelijke competitie won Rob Hoogland van Robert Valk nadat Robert in de opening een stuk positioneel op een verkeerd veld plantte. Edo Pouwelse liet zien dat hij het spel nog niet is verleerd door verrassend remise te spelen tegen topper en tweede uit de competitie Richard Zijleman. Ben Balm verloor ergens in de partij tegen Wim Mulder een toren en kon dit niet meer goed maken. Opgave dus. Jongste lid Tristan Ribke kwam tegen Han Everaars goed uit de opening en door het middenspel heen maar ging in het eindspel dapper ten onder. Henk Nentjes won keurig met drie ponnen meer van Vaclav Eger en wist Martijn de Koning Bert Ribke zijn koningin te ontfutselen en zo de partij naar zich toe te trekken. En tenslotte viel op dat de tweede topper, Johan de Koning, na een heel lange partij remise moest toestaan tegen een erg goed spelende Rob Rijnbeek.

De stand aan kop van de huishoudelijke competitie is nu: 1 Rob Hoogland, 2 Richard Zijleman en 3 Rob Rijnbeek.

Leave a Comment