Veel remises op clubavond SVN

4 Maart jongstleden op de clubavond van SVN werden er weinig beslissingen genomen. Vijf van de acht partijen eindigden namelijk in remise. Verder had wedstrijdleider Han Everaars een oogoperatie ondergaan, maar of dit helpt tegen schaakblindheid moet nog blijken.

Als eerste waren deze avond Edo Pouwelse en Robert Valk klaar. Na een bord vol vuurwerk bleek, toen de rook was opgetrokken, Robert beter te staan en dat verzilverde hij. Even later vergat Henk Nentjes dat zijn loper instond waar opponent Rob Rijnbeek gretig gebruik van maakte. En zo kon Rob het punt bijschrijven. Vaclav Eger confisqueerde de dame van Hans Jarings waarna de laatste opgaf.

Daarna volgde de ene na de andere remise. Henk Stam tegen Cees Verschoor door eeuwig schaak van de laatste, Wim Mulder tegen Arjan Huijzer waarbij Arjan een stuk achter stond maar wel erg aanvallend, Tom Boesten en Willem van der Wel in een wel heel ingewikkelde stand en Johan de Koning tegen Rob Hoogland in een partij die niet uit evenwicht was geweest. De mooiste remise was die tussen Martijn de Koning en Matti Huijskens waarbij Martijn in het eindspel met een pion minder toch nog remise wist te maken.

Op 11 maart speelt het tweede viertal tegen het eerste viertal van 3-Torens uit Berkel en Rodenrijs. Het zal dan gaan om de voorlopige derde plaats van de competitie.

Leave a Comment