Bloedstollende strijd om de punten

Op dinsdag 18 april moesten de Nieuwerkerkse schakers vol aan de bak. Om stipt 20:00 uur begon de tweede snelschaakavond van het seizoen. Maar liefst twaalf ronden snelschaak stonden op het menu. Voor iedere partij krijgen de schakers vijf minuten bedenktijd per speler.

Favoriet Rob Hoogland schoot uit de startblokken en reeg de zeges aaneen. Toen hij halverwege de avond Johan de Koning versloeg leek het pleit beslecht. Maar Rob moest daarna remises toestaan tegen Willem van der Wel en Wim Mulder. Omdat zijn naaste belager Johan de Koning zijn partijen maar bleef winnen kwam deze weer op gelijke hoogte. Er stond geen maat op beide heren die ook in slotrondes de zeges aaneenregen. Zij eindigen beiden gebroederlijk bovenaan met 11 punten uit 12 partijen.

Op gepaste afstand werd de derde plaats gedeeld tussen Robert Valk en Wim Mulder. Het was een geslaagde avond. Volgende week speelt het eerste team thuis een externe wedstrijd tegen Maassluis. Met minimaal een gelijkspel is klassenbehoud al veiliggesteld.